Conferència de dona i salut per al dia de la dona a Artà

Na Inès Torres Bonet ens envia aquest article per a la gent a qui pugui interessar:

El proper divendres dia 1 de març hem programat una conferència de Dona i Salut. Aquesta conferència tendrà lloc al Teatre d’Artà de les set a les nou de l’horabaixa. Es tracta d’un acte de celebració del Dia de la Dona que pensam que té un gran interès especialment per a les dones de tota la comarca de Llevant.

Aquest petit treball s’ampliarà amb un taller que tindrà lloc el dia següent a una altra sala del mateix teatre. Es tracta d’un treball de dona i salut com els que ha desenvolupat la doctora María Fuentes des dels anys noranta. Els treballs de salut s’originaren als anys 40 quan alguns metges decidiren estudiar la salut a fons i fomentar-la. Descobriren que l’estil de vida és el que més influeix en la salut i que la salut inclou aspectes tant físics (alimentació, cicle d’activitat i son, exercici físic…) com anímics (relacions familiars i personals, feina i motivacions laborals…) i espirituals (aspiracions, somnis, creativitat…). Per altra banda, el treball de dona i salut es pot emmarcar dins el context del canvi que està experimentant el lloc de la dona en la societat des del segle XX i, al seu torn, amb el canvi que la societat està experimentant amb el fet que la dona canviï el seu lloc en ella.

La doctora María Fuentes

A més, en la conferència comptarem amb la col·laboració especial de Leonor Taboada. María Fuentes es metgessa homeòpata i educadora en salut. És fundadora d’entitats dedicades a la salut natural com el Centre de Salut Artemisa (Arcos de la Frontera), l’associació nacional Nacer en Casa, i l’Escuela de Salud Holística Consuelo Ruiz. Leonor Taboada és periodista i educadora en salut. Ha escrit al diari El País i és redactora de la revista Mujer y Salud. Ambdues són escriptores i lluitadores pels drets de la dona en matèria de salut. María Fuentes ha escrit les obres Mujeres y Salud desde el sur i Hilando Fino i Leonor Taboada Introducción al self-help, cuaderno feminista i La maternidad tecnológica.

La data ja és aquí i estem molt contentes de veure que el fruit de mesos de treball i anys de planificació ja s’acosten. El preu del taller, estimat en 65 euros per persona, ha variat fins a convertir-se en la voluntat. El fet que això sigui possible s’ha d’agrair a moltes organitzacions de Cala Rajada, Sant Llorenç i Artà: Artà Solidari, Veterclínic, Apartaments Ponent, Bella Playa Hotel & Spa, Seguros Bilbao, DOMUSart, Mútua General de Seguros, Farmàcia Palmer, Fundació Teatre d’Artà i Ajuntament d’Artà.

Per a la conferència no cal inscriure’s, per al taller sí. El taller tindrà lloc de les 9:30 a les 14 h. i de les 16 a les 20 h. Farà falta esterilla, coixinet, manteta, paper i bolígraf.

Per a més informació es pot entrar al youtube i cercar “dona i salut”. Entre altres coses, podreu escoltar la conferència de Dona i Salut que la mateixa Maria Fuentes va oferir al mateix teatre en ocasió del Dia de la Dona de 2010. També es pot trucar al 622540770, el mateix telèfon que serveix per a les inscripcions.

Inés Torres Bonet

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada