Cuina: bacallà de ca nostra

Per a dues persones:

Pos dues tallades de bacallà salat, d’uns deu centímetres, i dos o tres dits de gruixa, davers unes quaranta hores en remull, i li canvio l’aigua quatre o cinc pics, perquè li fugi la sal. Tall una ceba mitjana, sis xampinyons ben nets, i tres bocins de colflore com el puny, i tres o quatre alls fet làmines.

Dins una olla de test, hi pos dues fulles de llorer, tres o quatre cullerades de tomàtiga empotada (si es posible, de sa vostre, si no, que sia crua), una dotzena de pinyons, una de panses sensa pinyol, i una de bassons d’ametla a bosinets. Mig tassó de vic sec o cava, mig d’aigua, i mix de fumet de peix o brou de peix (si no en teniu, idò aigua).

Secau el bacallà amb un padàs de cuina, el passau per farina, i el fregiu.

Quan és quasi cuit, dins l’olla de test, dins el mateix oli, fregiu la ceba i els alls, i dins l’olla s’ha dit!

I, darrer de tot, fregiu la colflore, i… a s’olla. Posau s’olla a foc lent, li feu fer gluc uns minuts, ho trempau de sal i de coent, i ja està.

Vos puc asegurar que no anyorareu la carn per a passar la quaresma.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada