Qüestionari del PSM

Ja tenim el primer partit polític que ens ha contestat el qüestionari que els vam enviar, per la qual cosa pas a mostrar-vos-ho. A través dels comentaris, si voleu valorar les respostes (i les preguntes), hi estau plenament convidats. 

1. Quina nota (de l’1 al 10) posaríeu al curs polític fins ara?

Un cinc “rascat”, la situació general no dóna per gaire més.

2. Quines coses considereu que s’han fet bé? Explicau cada cosa per què la veis beneficiosa per al poble.

Els pressuposts d’enguany han estat austers i adaptats a les possibilitats reals.

S’ha dinamitzat la vida del poble; restauració, jovent, aspectes culturals, …

3. Quines coses considereu que no s’han fet bé? Explicau cada cosa per què la veis perjudicial per al poble.

Els carrers estan molt deixats: merdes de ca, cotxes mal aparcats, barreres, manca de papereres, …

S’ha de reestructurar la circulació pel poble.

4. Sense estar del tot malament…. quines coses podríeu haver fet un poc més bé? Justificau la resposta.

La recollida de residus no està ben resolta: manca racionalització de la freqüència de recollida selectiva, manca publicitat dels horaris de recollida, manca de conscienciació ciutadana i de vigilància per fer complir la normativa.

5. A les nostres entrevistes sempre demanam “Què trobau que falta al nostre poble”, així que també us la feim. Té solució? Com?

Sentiment de poble. Un centre cultural. Aparcaments. Reforma des Camí d’es Cós. Aprovació de les Normes Subsidiàries.

6.  A  les nostres entrevistes també demanam “Què trobau que sobra al nostre poble”, així que també us la feim. Té solució? Com?

Sobra la priorització dels interessos particulars per damunt dels col·lectius, l’incivisme i la delinqüència. La solució pot venir a través de la participació en la presa de decisions i en l’execució dels programes aprovats.

7. Analitzau els pressupostos del 2013 per als nostres lectors.

Es fa molt difícil analitzar punt per punt els pressuposts del 2013. Ja hem dit abans que consideram que són ajustats a les necessitats actuals, uns pressuposts austers que no han deixat de banda els serveis essencials. Per altra part a la revista Card.cat ja es va fer una anàlisi molt acurada dels pressuposts.

8. Quina opinió us mereix  l’avantprojecte de règim local que afecta els ajuntaments i fixa el sou dels batles i regidors?

És una norma recentralitzadora que lleva autonomia als municipis i que a l’hora de la veritat no suposarà cap estalvi important per a les butxaques dels ciutadans.

En relació al sou dels batles i dels regidors consideram que el batle i els regidors que tenen funcions executives han d’estar retribuïts ja que si no és així només podran estar en política els rics o els jubilats. Ara bé, si la tasca del batle o del regidors està retribuïda, com a qualsevol treballador, s’han de dedicar les hores que siguin necessàries en funcióde la retribució corresponent. No es pot cobrar i no fer feina i això és generalitzable per a tots els polítics.

9. Què opinau de les condicions per poder llogar l’estació de Sant Llorenç?

Les estacions no estan fetes per llogar. Estan fetes perquè hi passi el tren. Una altra cosa seria llogar els serveis de cafeteria. El preu que ha posat Serveis Ferroviaris de Mallorca és desorbitat i no s’explica si no hi ha alguna cosa al darrere que no coneixem.

10. Sortirem d’aquesta crisi? Me podeu dir com?

Sortirem d’aquesta crisi quan els que l’han provocada vulguin. De totes maneres en sortirem escaldats i els drets laborals i socials que hem perdut, torbaran a recuperar-se. Aquesta ha estat una crisi provocada pel capital per desmantellar l’estat del benestar.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada