A la xarxa… Vikipèdia

Segurament una part important d’aquesta revolució, en sentit de canvi radical i total, que implica la irrupció de la tecnologia informàtica és la enciclopèdia compartida Viquipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada

Amb 12 anys d’existència s’ha convertit en una eina de consulta imprescindible (basta veure les referències del recent debat derivat d’uns caragols homeopàtics en el card.cat) i un exemple de com la petita feina de molts es pot convertir en una gran obra. Tot sense considerar la seva incidència sobre el mon editorial i la utilització de les plantoses i voluminoses enciclopèdies de lloms amb lletres daurades

6 comentaris a “A la xarxa… Vikipèdia

 1. Alerta que a la Viquipèdia li han sortit enemics “enèrgics” com vas poder comprovar a l’article dels caragols homeopàtics.

  Personalment trob que és una bona eina de consulta, sobretot si vols assabentar-te d’alguna cosa per damunt, sense voler profunditzar amb excés.

  A part, sempre he trobat que té els avantatges d’internet (llibertat absoluta, sense pressions editorials ni polítiques) i els desavantatges (tanta llibertat a pics porta a errors, a informació no contrastada, per molt que els propis usuaris ho puguin corregir a pics se’ls escapen cosetes).

  En resum, una bona eina de consulta personal o de caràcter més popular, però per treballs més seriosos (científics, univeritaris…) no em limitaria a aquesta font i recorreria a altres més especialitzades

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +2 (de 2 vots)
  • Pels arguments que aportes, puc arribar a deduir que tu ets uns dels enemics enèrgics, perquè participes de la mateixa crítica negativa que s’havia posat de manifest. Si no és així, la qualificació que encapçala el teu text o és una ironia, o és una tergiversació (conscient o inconscient) del que es va exposar en l’article sobre homeopatia.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
   • Clar que era ironia, sinó no hagués posat “enèrgics” entre cometes.

    Ara bé, jo no arrib al punt de criticar un article a Card.cat pel simple fet que se citi Viquipèdia. Ja he exposat a la meva argumentació quins pros i contres té.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)
    • El meu dubte interpretatiu provenia, precisament, del fet de què les cometes no comprenien el terme ‘enemic’

     VN:F [1.9.22_1171]
     Puntuació: 0 (de 0 vots)
     • Ja ja ja idò hauré de desplaçar ses cometes. També era ironia per comentaris crítics com “i sense ofendre, me pareix ridícul que copiis la definició de la homeopatia de la Wikipedia…”.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada