70.000 euros per editar llibres de text en “baléà”

El Conseller d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, Rafael Bosch, ha anunciat que destinarà 70.000 euros a subvencionar la publicació de llibres en les modalitats illenques, mallorquí, menorquí, eivissenc i formenteré, usant l’article salat. El Círculo Balear, que exigí aquesta publicació, ha dit que es faran en “llengo baléà”.El President del Govern, el mes d’agost de l’any passat declarava que s’havia  d ‘”acabar con la cultura de la subvención y empezar a trabajar con la cultura de la economía”. Ara, pressionat per l’ala més dretana del PP decideix destinar 70.000 euros a un projecte sense cap ni peus, contra l’opinió dels docents, les mares i els pares de l’alumnat i la Universitat de les Illes Balears i no és que anem sobrats de doblers: els centres docents de les Illes Balears encara no han cobrat les quantitats que el govern els hi deu del programa de reutilització de llibres de text.

El conseller Bosch ha afirmat que hi ha set editorials estatals i illenques interessades en el projecte. Pobretes! Com ho faran? Com se’n surtiran per fer rendible un projecte de venda de llibres a Formentera? Com en surtiran a l’hora de vendre el material a Pollença si opten per la utilització de l’article salat?

Si no fos tan esperpèntic,  fins i tot podria ser graciós poder llegir en una pàgina d’aquest llibre:

Es nin beu aigo amb un tassó    (mallorquí)

Es boix beu aigua (a Vila) o aigu (en pagès) amb un got (eivissenc)

Es fillet beu aigu amb un got (menorquí)

És molt mal d’entendre que una persona amb formació universitària, com el conseller, s’hagi deixat arrossegar pels defensors del “baléà” i s’hagi convertit en la riallota de tota la comunitat escolar i filològica.

4 comentaris a “70.000 euros per editar llibres de text en “baléà”

 1. Ahir vaig saber que es destinen 75000 euros per fer aquest experiment i que a l’IES Marratxí el Govern li deu 74000 euros de la reutilització de llibres.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • I pensar que aquesta gent podrien ser els mestres dels nostres fills… fa feredat.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Retroenllaç: Llibres de text nous… | card.cat

 3. Retroenllaç: El govern recula i no imposarà els llibres de text en “Balear” ni en supervisarà el contingut | card.cat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada