Conferència d’Antoni Sureda sobre els cinc sentits aplicats a la conducció

El passat divendres 3 de maig, el Inspector Cap de la Policia Local de Manacor, Antoni Sureda Vicens  va impartir de manera gratuïta  una conferència a l’Associació de la Gent Gran Punta de n’Amer de sa Coma (“Sobre els cinc sentits aplicats a la conducció diària de vehicles”).

Presentà al conferenciant, Antoni Cànovas  el qual destaca la dilatada trajectòria professional de, Sureda amb nombrosos estudis de investigació i cinc llibres al mercat.  A més entre d’altres reconeixements al seu treball com a policia, esta en possessió de la medalla de bronze que li atorgà l’any 2004 la Creu Roja.

Una interessant conferencia i curiós estudi “sobre els cinc sentits aplicats a la conducció diària de vehicles”, un anàlisi detallat sense escatimar en dades i xifres curioses. Mirar, sentir, tocar, ensumar o assaborir també poden ser aplicables al volant.

Als ja coneguts perills de l’alcohol o la manca de concentració provocada per les drogues, Sureda afegeix tocs específics. “Hi ha dos trastorns associats a la conducció que van en augment i que impedeixen el plaer que hauria de suposar conduir un vehicle”. Un és la amaxofòbia o la por a l’hora de prendre els comandaments de la màquina, i l’altre és la por a conduir sols.

La conferència dura poc més d’una hora on els assistents participaren activament fent preguntes. A una d’elles respongué que actualment ja no és obligatori du ulleres de recanvi al cotxe. Per acabar recomana ara que ve l’estiu, la conducció sempre amb les finestres tancades (posar l’aire a condicionat) per evitar la distracció i el perill que suposa si entre un insecte al cotxe.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada