Qui dia passa, any empeny

Quan era petit no entenia quin sant era un tal “Sant Cogema”. Avui celebram la Pasqua Granada, o Pentecosta o Cinquagesma. Aquesta festa és mòbil i depèn de la data de celebració de la Pasqua Florida. Es celebra cinquanta dies després, per això el nom de Cinquagesma o Pentecosta i coincideix amb la fructificació dels cereals, per això el nom de Pasqua Granada. La paraula Pentecosta (del grec pentekosté “el cinquantè dia”) i del llatí Pentecostés, (literalment “cinquantena”) descriu la festa del cinquantè dia després de Pascua o sigui del Diumenge de Resurrecció. Durant la Pentecosta o Pasqua Granada, se celebra el descens de l’Esperit Sant sobre els apòstols , segon els Fets dels Apòstols i l’inici de l’activitat de l’Església, per això també se’l coneix com la celebració de l’Esperit Sant. A la litúrgia catòlica és la festa més important després de Pasqua i de Nadal. El fons històric d’aquesta celebració es basa a la festa setmanal jueva anomenada Shavuot (festa de les setmanes), durant la qual se celebra el cinquantè dia de l’aparició de Déu al mont del Sinaí i el lliurament de la Llei (manaments) al poble d’Israel. Al calendari cristià la Pentecosta acaba, anàlogament, el temps pasqual dels 50 dies dit període o temps de l’amistat. La Pentecosta inspira el segon moviment cristià protestant més gran del món, el Pentecostalisme, que compta amb més de 570 milions de seguidors.

Un comentari a “Qui dia passa, any empeny

  1. Llàstima que l’Esperit Sant no hagi tornat il·luminar més els nostres dirigents religiosos… ni polítics!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada