Un llibre a la setmana

 

El jardí secret (“The Secret Garden”) és un llibre escrit per Frances Hodgson Burnett l’any 1910, adaptat al cinema nombroses vegades i a la televisió. Hodgson el va publicar a partir de tardor de 1910 en fullets. El llibre va sortir complet en 1911. És, juntament amb el ” El petit *lord”, la seva millor obra.

Trama

Una epidèmia de còlera a l’Índia colonial mata als pares de Mary i la deixa òrfena. Mary és enviada al Regne Unit a viure amb un oncle seu anomenat Sr. Merlock, vidu i amb un fill malalt, a una gran mansió ampul·losa de Yorkshire, en el qual aquest home viu sumit a un ambient irrespirable i al que per a major desassossec se li afegeixen les males arts de l’estricta majordoma la senyora Medlock. No obstant això, és refugi per a ella i els seus tres nous amics: Colin, el seu cosí discapacitat i capritxós, Dickon, un noi ingenu, bondadós i gran protector dels animals, el pit-roig i la guineu. Els tres nens,el pit-roig i la guineu rehabiliten el lloc que al seu torn els ajudarà a construir una especial relació, que canviarà les seves destinacions per sempre.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada