Full parroquial de Sant Llorenç, Son Carrió, Sa Coma i S’Illot

Correspon als mesos maig-juny de 2013. Número 33

FESTES PARROQUIALS DURANT L’ESTIU

– 8 de maig: Aparició de Sant Miquel,  a Son Carrió. Festes populars.
– 10 d’agost: Sant Llorenç,  a Sant Llorenç de Cardassar. Festa titular i populars.
– 15 d’agost: L’Assumpció,  a S’Illot. Festa titular de la parròquia i populars,
– 8 de setembre: Mare de Déu Trobada,  a Sant Llorenç des Cardassar.
– 12 de setembre:  Festa titular de  l’església de Santa Maria, a Sa Coma.
– 29 de setembre: festa parroquial de Sant Miquel, a Son Carrió.

ALGUNES INFORMACIONS:

CARITAS: A la parròquia de Sant Miquel de Son Carrió i a l’església de Santa Maria de Sa Coma, trobareu contenidors de Caritas de recollida de roba i sabates. Quan sigui possible també es col·locaran a Sant Llorenç i a S’Illot. Estaven sol·licitats tots quatre, però de moment s’haurà d’esperar.

CONFIRMACIONS: Recentment. Han estat confirmats 29 joves i al·lotes de les nostres parròquies i alguna altra propera : 25 de Son Carrió, 1 de Sant Llorenç, 1 de Sa Coma, 1 de Manacor i 1 de Cala Mandia. La celebració fou a Sant Miquel de Son Carrió, dia 27 d’abril, presidida pel Vicari General, Mn. Rafel Umbert. Enhorabona a tots ells i elles.

CATEQUESI  I PRIMERA COMUNIÓ: Acabat els curs de catequesi familiar o infantil, els nins i nines del segon curs es disposen a participar de la primera comunió durant aquest estiu. Alguns d’ells ho faran més comunitàriament en un sol torn: 5 a St. Llorenç dissabte dia 27 de juliol a les 19·00 hores, i 7 a Son Carrió diumenge dia 23 de juny a les 12·15 hores. Altres ho faran repartits a alguna de les misses habituals de les nostres parròquies i esglésies. A partir del curs vinent, la catequesi familiar serà ja una realitat a totes les parròquies de la nostra unitat de pastoral. Fins ara es feia només a Sant Llorenç i a Son Carrió.

TELÈFONS: Per qualsevol informació o gestió podeu fer ús dels següents telèfons: 971 838781 – 646177456.

COL·LECTES ESPECIALS

Aquestes són les  col·lectes especials hagudes durant aquests mesos de l’any:
Mans Unides
Sant Llorenç: 654,50 euros
Son Carrió: 233,00 euros
S’Illot: 130,00 euros
Sa Coma: 59,00 euros.

Seminari:
Sant Llorenç: 288,00 euros
Son Carrió: 119,00 euros
S’Illot: 30,00 euros
Sa Coma: 55,00 euros

Terra Santa

Sant Llorenç: 386,00 euros
Son Carrió: 95,00 euros
S’Illot: 25,00 euros.

Mallorca Missionera
Sant Llorenç: 477,50 euros
Son Carrió: 144,50 euros
S’Illot: 33,00 euros
Sa Coma: 70,00 euros

Col·lectes obres:
Sant Llorenç: Gener. 131, euros;  febrer: 60,00 euros;  març: 76,00 euros;  abril: 120,50 euros; maig: 221,00 euros.
S’Illot: Gener: 30,00 euros;  febrer: 30,00 euros;  març: 75,00 euros; abril:  20,00 euros; maig: 35,00 euros.
Sa Coma: Gener: 131,00 euros; febrer: 60,00 euros; març: 76,00 euros;  abril: 120,50 euros.

HORARIS DE MISSES DURANT L’ESTIU

Dissabte:
18·30 hores: S’Illot
20·00 hores: Son Carrió i Sant Llorenç
 
Diumenge i Festes:
9·00 hores: Sant Llorenç
10·00 hores: Son Carrió
11·00 hores: Sa Coma
18·30 hores: S’Illot
20·00 hores: Sant Llorenç.

Dies feiners, excepte el dilluns, Eucaristia o Celebració de la Paraula:
20·00 hores: Sant Llorenç i Son Carrió
(Els mesos de ple estiu, el dijous, a les 18·30 hores, missa a S’Illot; s’avisarà oportunament)

Observació: aquest horari regirà fins el darrer diumenge de setembre,  sempre que no surtin imprevistos . En tot cas,  s’informarà oportunament.

MOVIMENT PARROQUIAL

BAPTISMES

Parròquia Sant Llorenç des Cardassar
Elisa Soto Marina

Parròquia l’Assumpció de S’Illot
Jarold Alexander Osorio Garcia

Església Santa Maria de Sa Coma
Júlia Piris Andreu
Núria Vanrell Duran
Ainara López Cortés
Mireia Diaz Bauza
Marina Riera Mora

PRIMERES COMUNIONS

Parròquia l’Assumpció de S’Illot
Mireia Fullana Galmés

Església Santa Maria de Sa Coma
Joan Garí Parera
Núria Toril Domingo
Ainara López Cortés
Sergio Guerrero Pascual
Daniel Pascual Bordoy
Maria Bergas Galmés
Adrià Cammerer Llodrà
Marina Diaz Bauza
Marc Diaz Bauza
Marina Riera Mora

MATRIMONI CRISTIÀ

Parròquia Sant Miquel de Son Carrió
Miquel Frau Barceló amb Joana Soberats Gost

BODES DE PLATA DE MATRIMONI

Església Santa Maria de Sa Coma

Joan Garí Frau amb Bárbara Parera Sureda

BODES D’OR DE MATRIMONI

Església Santa Maria Sa Coma
Mateu Pascual Umbert amb Antònia Femenias Pascual

HAN PASSAT A LA CASA DEL PARE

Parròquia Sant Llorenç des Cardassar

Antoni Bauza Estrany
Antoni Brunet Lliteras
Àngela Servera Caldentey
Àngela Juan Juan
Antònia Juan Juan
Jaume Mesquida Salas
Francisca Sureda Brunet
Carmen Barrada Barbero
Joan Pascual Pont
Aïna Sureda Domenge

Parròquia Sant Miquel de  SonCarrió
Bel Mascaró Font

Parròquia L’Assumpció de S’Illot
Natalia Pérez Mansilla

Església Santa Maria de Sa Coma
Francisco Gutierrez Carrillo

 PREGÀRIA DURANT L’ESTIU

Mentre estava pensant quina reflexió podia publicar en aquest full, per tal que fos d’utilitat als possibles lectors que durant l’estiu el recullen a les misses de les nostres parròquies, ha caigut en  les meves mans una pregària que Mn. Bartomeu Bennàssar Vicens, capellà i professor de Teologia de Moral, ha publicat com oració final de l’exercici del mes de Maria, amb motiu del mes de maig. M’ha semblat que tot el que prega era molt adient a les comunitats de les nostres parròquies durant l’època estiuenca, totes elles relacionades directa o indirectament amb el món del turisme i amb el nom de Maria.

“Maria, Jesús ensenyà a mirar  la natura, la creació i a llegir-hi la vida. Jesús, atent, oferí uns moments de repòs als amics atrafegats. Jesús es mostrà delicat invitant a taula parada de pa i peix torrat, de vi alegre i de conversa distesa. Jesús en féu de la trobada amical un sagrament, un signe del Regne. Jesús rentà  els peus cansats de la pols dels camins.

Jo vos dic: descansau fills, a l’estil del Creador. Treballau i reposau. Contemplau els estels a la nit, encara que sigui una nit negra. Admirau les meravelles espargides arreu. Compteu-les i cantau-les perquè siguin motiu de diàleg, d’intercanvi, d’encontre entre les persones que porten els ulls i el cor néts de cobdícia urbanitzadora i colonitzadora. Respectau la natura sense menjar-vos-la, sense destruir-la. No malbarateu la casa de tots. La creació mateixa és bona nova, és evangeli. El turista, el pelegrí, el visitant són, poden ser evangelitzats oberts a la gratitud i actius evangelitzadors convertits en versets d’alabança d’un salm de bellesa sense fi. Ah!, no oblideu que els qui serveixen visitants, turistes o peregrins són dignes d’agraïment per la tasca, per la missió que compleixen omplint d’aigua les gerres indispensables perquè l’acollit pugui retornar a casa com a vi millor. Són persones amb deures i drets, necessitades també de temps lliure i de repòs. La virtut de l’hospitalitat i de l’acolliment que exerceixen és oportunitat i gràcia d’acollir l’àngel de Déu, que pot ser cada visitant o turista.

Maria, unes pregàries de peregrins que ens vessen del cor: avui, Déu no forma part de les realitats urgents. Les coses de Déu, així ho deim i pensam, poden esperar. I no obstant, sabem que ell és la realitat més important, també per la la humanitat. Mare, que l’eclipsi de Déu que patim pugui mostrar-nos, com un prodigi, el seu rostre més amable i lluminós.

Mare, si alguna vegada tenguessim la temptació d’oblidar-nos d’entrar dins el santuari per saludar-vos i visitar-vos -tot pot passar- i ens deturéssim només a contemplar el paissatge o a refer el cos, no ens ho prengueu malament. Vos pregam que allà on siguem vengueu al fons del nostre cor a fer-nos-hi pessigolles.

Venim al santuari, bé ho sabeu, cercant pau, remei, repòs, consol, esplai, casa… per a les hores difícils de malaltia, de trencament, de fracassos i de mort; també venim per agrair els moments d’alegria i d’èxit. Continau, mare, sent meta de les nostres esperances.

Per tot i de tot, gràcies, mare.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada