La cançó de la setmana

Qui hagi viscut la dècada dels 80 potser els recordi, ja que algunes de les seves cançons van tenir cert ressò, però qui no, segurament ni els hagi sentit anomenar, ja que són un d’aquests grups destacables que la història de la música no ha tractat amb justícia. Estic xerrant dels Violent Femmes.

Aquesta banda, liderada per Gordon Cano, tocava una curiosa mescla de rock-punk amb influències folk. Això, més la crispada veu de Gordon Cano (no et deixa indiferent: o t’encanta o l’odies) van fer que el grup tengués un estil ben peculiar. A més, cal afegir-hi unes lletres plenes d’humor i sarcasme que xerraven sobre el desamor, el sexe o les difícils relacions de parella.

Per endinsar-vos en aquest grup us recoman que agafeu un recopilatori, però si no és possbile per mi aquests són els seus àlbums més destacables:  Violent Femmes (1982) i Why Do Birds Sing? (1991). Actualment ja no toquen i només Gordon Cano fa alguns treballs en solitari.

Per acabar, una petita curiositat:  en la sèrie Cómo conocí a vuestra madre la cançó de Marshall y Lilly és “Good Feeling” (temporada 1a, capítol 20è).

Aquí us deix el tema Fat, del disc 3 (1988), que és una apologia (amb molt de sarcasme) de la grassa. L’estil en aquest cas és més folk i molt senzill (pocs acords i dura menys de dos minuts). El vídeoclip és d’un vídeoaficionat però m’ha parescut interessant mostrar-vos-el perquè mostra amb certa originalitat la lletra de la composició. Qui hagi d’aprendre  anglès (com un servidor!!!) ja pot començar a assajar amb aquest vídeo tan didàctic:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada