La cançó de la setmana

No us ho podeu perdre… Serà tot un esdeveniment!!! En directe des de Porreres avui vespre podeu gaudir de la música en directe del gran Manu Chao. Jo no faig comptes perde-m’ho… i tu?

Manu Chao és home global: de pare gallec i mare francesa, no té residència fixa i durant tot l’any viatja i resideix per tot el món (també s’ha de dir que s’ho deu poder permetre). Així xerra gallec, castellà, francès i també anglès. A més, de tant viatjar també ha agafat influències musicals de molts de llocs (ritmes àrabs, africans, rock i punk nord-americà, músiques d’Amèrica del Sud…..) Tot aquest “matxembrat” es nota en la seva música, tant pel que fa a l’idioma (canta en més de quatre idiomes), com a la temàtica de les seves lletres (tracta temes socials universals, però també concrets com la immigració d’Àfrica, la reclusió dels indígenes sud-americans, la capitalització del Tercer Món…) i també en la música (toca des de rock i punk, passant per la rumba, la cúmbia i altres).

Potser ja el coneixéssiu d’abans, a la dècada dels 80 quan tocava amb Mano Negra (grup al qual ja vaig dedicar), però en solitari encara va tenir més èxit amb cançon com Clandestino, Desaparecido o Me gustas tú. Tot sol canta un poc més suau i de tempo més relaxat, però no així en els seus directes com el que veurem avui vespre en què recupera la força i l’energia dels seus bons temps a Mano Negra.

Com a crítica diré que fa temps que no aporta res interessant, i perquè ens entenguem “viu un poc de les rendes”, però sempre serà en Manu Chao, un artista en majúscules.

Per fer-vos un poc de goles per avui vespre, us deix una cançó en directe de l’artista intercultural. Sobretot fixau-vos en la força que porta damunt l’escenari (impressionant el canvi de ritme que fa  a mitja cançó) i la senzillesa de la composició. Aquesta és una de les virtuts de Manu Chao, que amb una melodia molt senzilla i una lletra que encara ho és més, transmet molt. En la cançó simplement demanant quina hora és a diferents països del món, i així aconsegueix donar la idea d’un món sense fronteres. Senzillament… genial.

No he pogut estar-me de posar-vos una cançó més íntima i pausada, amb la lletra subtitulada, perquè veieu la qualitat d’aquest artisa que avui tenim la sort que ens visiti.

Un comentari a “La cançó de la setmana

  1. Retroenllaç: La cançó de la setmana | card.cat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada