Entrevista a Joan Santandreu, delegat de sa Coma


Sr. Santandreu, començam amb una pregunta obligada, com es presenten les festes?

Caloroses, sembla que ha vingut l’estiu, estam animats per passar una bona setmana de festes i que no hi hagi pluja.Canvis a destacar en relació als altres anys?
El més important és la ubicació. Enguany tots els actes es faran dins l’Avinguda de les Palmeres el tram darrer fins a la mar, així no hem d’aturar el trànsit. A més tots els comerços en surten beneficiats, ja que duran més gent.
Teniu un bon pressupost de festes? Degut a la crisi el pressupost és d’uns 40.000€, però gràcies a la col•laboració de particulars i d’associacions que ens ajuden en l’organització de les festes creiem que és possible no esgotar el pressupost i que ens quedi per altres activitats.
En quant a canvis i novetats?
En quant a canvis, dir que la tradicional paella que organitza l’Associació de Veïns de sa Coma es farà el primer diumenge de festes, així com igualment el concert de la Coral Gent Gran Punta de n’Amer que solien tancar les festes. I l’actuació “Sa Coma Balla” dels alumnes de, Maria Duran que obria les festes enguany serà la que tancarà aquestes.
Pel que fa a la Nit Multicultural l’hem ampliada a dos dies, el dijous dia 18 a més de la degustació de tapes de diversos països i cuines del món, hi haurà actuacions i ballada popular amb el grup Aires de Pagesia de Sant Joan. El divendres dia 19 tenim entre d’altres, cercaviles amb la Batukoma, i la revetlla contarà amb les actuacions de la Banda de Música de Sant Llorenç amb música de ball, i Tomeu Penya i Gèminis.
Les actuacions són gratuïtes?
Sí, ja que es fan a l’escenari especial davant la platja.
Pels infants i esportistes que heu preparat? Pels infants, diversos jocs i la tradicional actuació dels Cucorba que la gent demana cada any. Pels esportistes, hi ha tota una seria de competicions i la I Cursa d’Orientació Nocturna en les categories de iniciació i professionals.
Heu programat novament dins les festes actes al Castell de Sa Punta de n’Amer?
Sí, a més hem ampliat els actes. La tradicional pujada al Castell enguany serà nocturna amb itinerari històric guiat a càrrec de Gaspar Valero i Martí, historiador. Actuarà en concert al Castell el grup d’Alejandra Burgos. També a l’esplanada del Castell hi haurà una observació astronòmica amb telescopis a càrrec del club astronòmic Newton.
Al programa de festes diu vostè que la platja de sa Coma és un dels patrimonis més valorats pels turistes, però, com esta el pla d’embelliment previst?
L’Ajuntament de Sant Llorenç va fer un informe favorable al pla d’embelliment que ens va presentar l’empresa explotadora de la platja de sa Coma, Redo. S.A. Sembla que Costes ha considerat el projecte que pretén aconseguir major seguretat ampliant la il•luminació, megafonia per casos d’avís a la platja, més dutxes, jocs de platja, etc. Estan a l’espera de que els arribi el permís per poder fer la millora.
Moltes gràcies, Sr. Santandreu i bones festes.
Gràcies.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada