Cuina: Suc de rap amb gambes

Ingredients: quatre tallades rodones de rap, dotze gambes, un quart de quilo de patates, un litre de brou de peix, una ceba, dues tomàtigues d’ensalada mitjanes i un poc de oli.

Per la picada: tres alls, dotze ametlles, sis avellanes, dotze pinyons, tres o quatre fils de safrà, sal , i també julivert per adornar.

Procés: Es pica ben picada la ceba i les tomàtigues, es pelen i es tallen en rodones les patates. Es fregeix un poc el rap i les gambes, es retira i es guarda. Amb el mateix oli s’hi passen els alls i es guarden per la picada. Sense canviar l’oli es fregeix la ceba fins que se comença a daurar, llavors s’hi afegeix la tomàtiga i es deixa coure uns cinc minuts. Dins un altre pella, es fregeixen les patates, quan estiguin s’incorporen en el sofrit i s’hi afegeix el brou de peix. Es deixa coure a foc suau uns deu minuts, mentre es prepara la picada amb els alls, ametlles, avellanes, pinyons els tres o quatre filets de safrà i un poc de sal. Es col·loca el rap i les gambes damunt les patates i s’hi afegeix la picada; es sacsa l’olla per que tot es mescli i es deixa cinc minuts més en el foc, s’hi escampa el julivert picat por damunt a manera de decoració…i a gaudir d’un bon plat s’ha dit!. Bon profit!.

(Imatge del Google)

Deixa un comentari