Polèmica amb les camisetes de la cursa

Ara resulta que hi ha polèmica amb les camisetes de la cursa nocturna “Més sans que un gra d’all”. Que si duen s’estelada pintada ,que fan calor, són es colors del Barça, es reivindicativa, val massa…

El que hauríem de fer tots els llorencins és teni-la i dur-la el dia assenyalat ja que altres municipis ho proven i no els surt tan bé. Esper que la participació pugi ja que és la festa de tots els llorencins i no s’hauria d’espenyar per una polèmica sorgida amb les samarretes.

33 comentaris a “Polèmica amb les camisetes de la cursa

 1. Potser la samarreta de la cursa nocturna d’aquest any és reivindicativa, però és ben merescuda per la polèmica política lingüística del govern balear. Se’m acut que un altre alternativa podria haver estat un dibuix d’unes tisores (contra les retallades) clavat en una cabeça d’all. O tb hauria aixecat polèmica aquesta dibuix en defensa de l’estat del benestar?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +2 (de 6 vots)
  • “SAMARRETA” AXÒ ÊS NORMALISSÀ O CATALANISSÀ SA NOSTRA LLENGO,Y DALÍ Y NO TE TURIS QU’ES NOSTROS FÍYS EU ESTÁN PAGAND MOLTS CÁ EMB GENT CÒM TU, VERGOÑA ÊS LO QUE NO TENÍU,ADOCTRINADÓS CATALANISTAS.ÊS MILLÒ ES SÂBRE INGLÉS QU’ES VOSTRO BARCELONÍ D’ES COYONS

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: -5 (de 7 vots)
 2. hola, a mi m agradaria saber en què inverteixen els doblers de les camistes podrien servir per dur un concert com els d abans¡

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -1 (de 3 vots)
  • Si sumam tèxtil més serigrafia a tres tintes….. 5€ no dóna massa benefici (per no dir gens)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +1 (de 1 vot)
   • A l’escola n’hem fetes un parell de vegades i per mi que no ens bastaven els 5€…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +1 (de 5 vots)
 3. A jo me van agradat molt ses camisetes no som mallorqui ni tan sol llorenci, pero viu al poble ja fa uns anys i em sent del poble…polemica? no entenc perque..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +8 (de 8 vots)
 4. Retroenllaç: L’altra cara de la cursa Més sans que un gra d’all | card.cat

 5. Tots voltros eu heu escrit emb català-barceloní.Axí mos quedarêm sense sa nostra llengo.Y lo més curiós ês que segú que d’aquets qu’escrríuen en barceloní no deuen sâbre que sa seva “llengua” ve sê inventada per un cubano,en pompeu,que mos va robà anoltros sas nostras paràulas y es nostro lècsic.Es nostro Mossên s’en va donà conte y va demanà disculpas a tots es baléàs y va dí que aquest català-barceloní éra PESTE CERNUDA.
  Cerner: peligro inminente. Ej Se cierne la tormenta sobre las personas.
  Lutxêm per lo nostro, sa nostra llengo, sa nostra històri y sas nostras costums.Y que es ctalans y catalanistas no mos robin més paraulas nostras còm varen fé 1995 que mos varen robà més de 450 paraulas y elza varen incorporà a sa sèva “llengua”
  Tots es escrivíu emb català barceloní o vos han enganad o vos heu venud.
  Jo ni m’he venud ni tampòc m’han engand.
  Aquí es pesols també pòren essê xítxeros o estiragasons.
  Sa paràula pesol no s’acentúa perque ês una paraula plana y no dú consonat enclítica y se pronunssía emb sa nostra Ê .Còm BellvÊ( Es castell)
  Sa nostra fenètica ells NO la tenen.Noltros tenim sas vuyt vocals y sa mitja i -y-y d’aygo,avúy,vermêy,,,
  Y sa nostra Ò No la ténen còm còm axò, òy …
  Escriguend emb barceloní estàu fent malbé sa nostra llengo més antiga que sa “llengua” y molt més completa .
  DIOSS

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -5 (de 5 vots)
  • Hem de reconèixer es teu mèrit de ficar tantes mentides en tant poques línees i amb sa intenció d’enmascarar-les d’una falsa veritat històrica. Me faria ganes demanar-te proves de tot el que dius sobre Pompeu Fabra o Mossèn Alcover, però com que segur que davant la seva inexistencia, te les inventeries, crec que passaré de fer-ho….

   VN:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +2 (de 2 vots)
   • MENTIDAS CÀP NI UNA “NOI”
    La Vanguardia Baléà d’es díe 19 de Mars de 1919,Mossên Antòni Mª Alcové y Sureda va demanà PERDÓ Y DISCULPAS a n’es pobble mallorquí per sa séva entrega a n’es més indecent y falsetjdó imperialisme catalanista.
    Pompéu va néxe a Cuba y va estudià d’engiñé químic y no va acabà sa carrera.Va edità sa gramática de sa “llengua” catalana a l’añ 1918 còma obre séva y llingüísticament xerrand éra un incult.ëra una burda còpia de sa gramática de Llengo Mallorquina d’en Tomàs Forteza y Cortês(comprada a sa viuda) de 1881.
    També es nostro Mossên va escriure que Tirant Lo Blanch òbra escrita d’en Juanot Martorell va sê escrita en llengo Valensiana y no en llengo catalana.
    Lo que sí es una mentida ês que el Réy en Jaume va néxe a Cataluña.Va néxe a Montpellé l’añ 1200 y pico cuand Cataluña no etsistía y heyà sa casa de Mallorca.AXÒ SÍ QU’EU ÊS UNA MENTIDA CÒM UNAS CASAS.
    No crêg que axò servêsquiga de res a gent que s’ha venud a n’es catalanistes però sí a n’es qu’han enganad emb s’imposició y adoctrinació catalabina a sas escòlas

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: -1 (de 3 vots)
    • Bossots y bàmbols ni heurà sempre.Però lo que fa més òy son es VENUDS.
     A no teng res contra Cuba.Tot lo contrari VIVA CUBA.A FAVÓ D’EN FIDEL CASTRO TAMPÒC.Y si te parêx qu’en fidel eu ha fet bé jo no’y tròb axì.Molta misèri heyà per allà.Perquê no hey vas y eu voràs.Es téu català-barceloní per devés Cuba te parêx que te servirà per colca cosa o empleyaràs sa llengo’spañola o s’inglês.
     Una aferrada si respèttas sas opinións d’ets altres malloquin que no pênssen còm tu.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Puntuació: -2 (de 4 vots)
     • Pero si soy Fidel. Claro q conozco Cuba. si la he creado yo. A ver si estudiamos un poco de historia q veo q no andas bién. Pero si no conoces el ilustre Pare Bernat Romeguera, el verdadero creador de la lengua balear, que vas a saber.
      Ah i en Cuba no hables el imperialista idioma español o inglés. Aquí se habla el cubano del general Simon Bolivar.
      Viva la revolucion bolivarianaaaaa

      VN:F [1.9.22_1171]
      Puntuació: 0 (de 4 vots)
 6. ERRADAS D’ES COMENTARI ANTERIÓ
  anoltros a noltros
  ctalans catalans
  heu venud hêu venud
  engand enganad
  fenètica fonètica

  Idòy bòn fí de semmana a tots es que no la comenssam per sa cóa.Perue àra paraèx qu’es cap de semmana ês dissatte y es diumenge enllòc d’es dilluns.Però crêg que dijòus sí qu’ès mitjan semmana ¿O no?. Ja’u vorèm a n’axò.Axí còm anam aviat serà un pecad es converssà sa nostra llengo y escriurlâ ja’stà mal vist.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -4 (de 4 vots)
 7. MÉS ERRADAS
  p
  PERUE PERQUE
  JA’U VORÈM JA’U VORÊM
  ÊS DISSATTE ÊS ES DISSATTE

  DISCULPAS PERÒ HE’GUT D’APRENDE A ESCRIURLÂ A SA MÉVA LLENGO P’ES MÉU CONTE,SENSE SUBVENSSIONS NI CURSOS D’ADOCTRINAMENT CATALANISTA.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -2 (de 6 vots)
   • Ês sa meva llengo, sa llengo baléà, que may será es barceloní català ni tampòc s’aranês que també es català
    Y si no t’agrada me sab gréu
    Guiem

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: -2 (de 2 vots)
     • Idò si êts mòro y no entens sa nostra escritura a s’escòla lo que sê conseguêx es imposà ês una llengo antinatural a sas npstras Islas Baléàs.Per axò hêm de recordà que si volêm protegi sa nostra llengo no mos quéda més remêy qu’escriurlâ.Tenim sa nostra gramàtica y es que l’hêm estudiada sense cap subvenssió ni mos hêm venud esperam que servêsquiga per mantení viva sa nostra llengo matèrna , sa llengo baléà.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Puntuació: -2 (de 2 vots)
 8. Tanamteix si xerram dos idiomes diferents no ens podem entendre mai(mai millor dit).
  Ido podem fer una cosa. Obris teva pròpia revista i hi escrius amb s’idioma q te vagi millor. A mi tant se me’n fot ja que per sort aquest és un país lliure i ho pots fer sense cap impediment. Ah i quan ho facis envia’ns l’enllaç q tenc molta curiositat per seguir-la.
  Mentretant noltros, si no t’importa, continuarem escrivint anb baceloní, català, aragonès o moro (tantes coses li has dit que ja no sé com es diu) q per alguna cosa la revista és nostra i l’escrivim com volem.
  Sort

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -1 (de 3 vots)
  • Idòy NO, no crêg que noltros xerrêm dúas llengos diferents perque segurament xerram sa matexa.Lo que passe es voltros(vosaltres)l’escrivíu emb so català-barceloní emb so “rollo” de normalissà y axò NO ês de càp manéra normalissà sa nostra llengo(llengua).AXÒ ÊS CATALANISSÀ.
   Sa nostra llengo té vuyt vocals y sa mitja i,que s’escríu emb Y,fonèticament converssand,y sa nostra Ò oberta ells NO la ténen.Y sa nostra Ê de Bellvê, de vermêy ês sa que més empleyam.Axò ês lo que cualsevòl té drêt a sabre y a sa nostra enseñansa no’u diuen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 2 vots)
 9. Guillemet, llegir el que escrius despres d’una setmana de festes…. i les teves correccions a una ortografia inventada/inexistent/d’opereta…… ufff m’ha costat eh!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
  • “Guillemet” NO y grassis per penssà que pug inventà una gramática y una ortografía qu’ês de l’añ 1835 sa gramática y 1840 es diccionari d’En Figuera.
   Emb so téu català-barceloní no crêg que te servêsquiga per molt perque si eu comparam emb sa joya qu’ês sa nostra llengo tu êts “Neuleta” y jo no som (pas) en Guillemêt.Jo som mallorquí may català.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: -1 (de 3 vots)
   • Però fes sa teva revista d’una vegada si tanta raó tens. Segur q molta gent te llegirà però a Card.cat com pots veure molt d’èxit no tens. Jo no hi perdria es temps.
    Hi ha una frase molt famosa q diu ” vive y deja vivir”. Aplica-la!! Fes la teva revista amb el teu fantàstic i vertader idioma i noltros seguirem aquí escrivint pels moros. I tots feliços… Mira q bé

    Ànims campeón

    VN:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 4 vots)
    • Bòno grassis per lo de campeón.
     ¿Voltros cobràu subvencións o no?
     Si elza cobràu sóu uns venuds a n’es pancatalanisme.
     També fomentàu es sintètic català-barceloní y lo que vúy ês que déxin d’imposarmós còma llengo propi una llengo que mos resulta totalment forastéra(samarretas) y ademés que emb s’obbligassió d’haverlâ d’estodià es nostros fiys a sas escòlas y instituts y d’haverlâ d’empleyà emb sas relassións institussionals,axò fa que cada díe va desaparesquend un poquêt més y essênd sustutuída pe’sa fórma catalanobarcelonina apresa durant s’època d’estodiant probabblement sa nostra llengo d’aquí un parêy d’añs heurà desaparescud.
     Lo que no sé cèrt ês si sas mel·las seràn “las ametllas” o si s’aygo serà “l’aigua” o si sa llengo serà “la llengua”.Fonèticament xerrand,converssand o ralland perque a s’hòra d’escriurlâ ja eu ês y voltros eu escampàu.
     Una aferrada
     Guiem

     VA:F [1.9.22_1171]
     Puntuació: +1 (de 3 vots)
     • Idò haurem de treure Pollença de ses Balears pq fan s’article literari.
      Ara en serio Guiem, no pens perdre mes temps amb tu pq tanmateix no arribarem enlloc aixi q aquest serà el meu darrer missatge.
      De subvencions no en cobram cap ni una però si ens vol pagar qualque cosa (ja sé q ho teniu bé amb en Delgado) noltros encantats, fins i tot canviarem d’idioma ja ja
      Mira si tu vols escriure amb balea o com se digui me pareix molt bé, però deixa’ns a noltros escriure com volguem, com si fos rus a tu q t’és. Si no t’agrada no ens llegeixis i ja està.
      Q a l’escola trobes q diuen mentides idò fes un pArtit politic i canvia-la però no ens donis la tabarra a noltros q cansaràs es nostros lectors.
      Au q te vagi bé la teva creuada linguistico-apocaliptica i miam si uses sa teva llengo per crear algun revista i no només per increpar la dels altres.
      Sort

      VN:F [1.9.22_1171]
      Puntuació: 0 (de 2 vots)
 10. Y ahora por qué te metes con los cubanos…
  Viva Cuba!
  Nosotros somos los verdaderos creadores del baleä. Simon Bolivar lo creó un día de juerga con el famoso Pere Bernat Romeguera, ilustre capellán linguista de la Tierra Santa. ASÍ Q no nos quites méritos, señor capitalista imperialista, eniado de Aznar.
  Aquí huele a azufre…
  Viva la revolución bolivariana….
  Ihaaaaaaaa…..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 11. Guiem, no sé per què em xerres de ‘noi’ si tan preocupat estàs per protegir ses paraules autòctones…. És més, crec que ets sa primera persona a s’història d’aquesta revista que fa servir aquesta parula enlloc de ‘aŀlot’, però t’he entès perfectament, no passis pena.
  De totes formes, com veus, som una libèŀlula, encara que per ser tu, me pots dir espiadimonis, cavellet del diable o qualsevol altre paraula amb la que en el teu àmbit es fassi referència a aquest insecte, i fins i tot li pots afegir tots el accents greus i agunts, i fins i tot ‘h’ intercalades que li vulguis afegir, si així t’has de quedar tranquil.
  Per cert, fins allà on arriba el meu limitat coneixement, i les quatre fonts consultades arrel de la teva informació, Pompeu Fabra va neixer a Gràcia (Barcelona), i a part de fer tots els estudis d’enginyeria va obtenir la catedra de química a l’escola d’engineyrs de Bilbao… Com entendràs, després d’oferir-nos informacions tan aberrantment falses, és llògic que comecem a passar de tu…

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 12. Heyà llibres que diuen qu’en pompèu va néxe a Cuba.Axò ês cèrt y segú.
  Primé va està a Bilbao també que va fé de professó també y qu’éra un incult llingüísticament xerrand encara més vê ês.
  S’hemerotèca també me dona sa rahó en lo d’es nostro Mossên
  Lo de “noi” o “garçon” o “boy” o “samarretas” no so paràulas baléàs
  .Libel·la y al·lot emb l llaminada sí qu’eu son.No vúy ofendre ni he insultad a nigú.
  Un altra mentida catalanista, lo de sant Jordi séu resulta que aquest caballé que diuen catalá va néxe a lo que ara ês s’actual Turquía de caatlá res de res-
  S’articul pollenssí ês nostro may catalá
  EN catalá ténen s’artícul EL
  Noltros tenim ES, EN EL, SO. LO, U, SEN NE Y SE
  Axò eu dig per lo Pollenssa,Ax`qu’has de trèura Pollensa de sas Baléàs may.

  Sa nostra llengo ês ò. ês una joya y ês molt milló qu’es catalá-barceloní que mos están impossand .
  Totas sas cosas qu’escrit son cèrtas per molt de grèu que parèx que sab a colcú,Sense càp dubte catalanista.
  Bon fí de semana a totom
  Y Libel·la, salud y sort també per tu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 2 vots)
 13. tornam a ses camisetes:si hi ha polemica amb ses camisetes no deu ser degut a que es nostre Sant Llorenç es un poble petit i cotilla que qualsevol cosa basta per xerrar malament de tot,hauriem d´agafar mostres d´altres pobles petits i disfrutar de ses festes sense polemiques,jo trob que tenim una cursa nocturna que es altres pobles ens tenen enveja,a i per cert si ses camisetes son gruixades millor perque duraran mes temps i 5 euros per una camiseta personalitzada que no venen a ses tendes crec realment que es una ganga,seguiu aixi de be i no feis cas de sa xarrameca de carrer de poble petit,salut i molts d´anys….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 14. Si no revêu subvenssións porêu escriure tranquilament:
  Més sans qu’un grà d’ay,perque ets ays son nostros no catalans.
  Y p’en Libèl·lula(disculpa s’altre pic eu vag escriure malament sense volê),Lo de missatge ês per jo un hòmo que fà feyne a una possessió y jo no som ni l’amo y molt menos es señó.Me’gradería però no eu som.
  Milló si’scríus MENSATGE QUE NO CRÊG QUE SIGUI CÀP PECAD.
  A n’es final estig segú que xerràm sa matéxa llengo y díus aygo y mel·las y eubercòcs còm eu diuen tots es que som de Mallorca.Però a s’hòra d’escriure no ês lo matéx.
  Te tórn demanà disculpas, una aferrada.
  SALUD Y SORT

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 2 vots)
 15. Estic flipant de la incultura que exhibeixes. Bé, no perdré gaire temps en llegir totes les bestieses que has escrit GUIEM … però volia respondre’t per la teva aportació del 15 d’agost de 2013. En serio … tu hi toques?. Et creus realment lo que escrius? Estimes tan poc la teva llengua, el català / dialecte baleàric, que ho canviaries per anglès (suposo que de Oxford, pq si no fundes altre llengua). Segons el teu principi, a la Terra no es parlen 7000 llengües … si no 14.000 o 36.000 pel cap baix no?. Jejeje

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada