Leteo i Mnemòsine

A la mitologia grega hi havia dos rius relacionats directament amb la memòria: el Leteo i el Mnemòsine. Si bevies l’aigua del primer perdies la memòria i si ho feies del segon ho recordaves tot. Sembla que estava més ben vist el segon riu que el primer perquè, a més de què Mnemòsine i Zeus havien engendrat les tres Muses, els iniciats, en morir, bevien aigua d’aquest riu i així, quan es reencarnaven, recordaven totes les vides passades. En el primer, en canvi, era un poc perillós, perquè si qualcú que et coneixia venia carregat amb el teu passat te’l podia recordar i a vegades no era tan noble com pretenies fer creure.

Segons les notícies aparegudes recentment, sembla esser que els dirigents del Partit Popular han begut aigua del Leteo, perquè no se’n recorden de res del que comptabilitzaren els darrers vint anys, i fins i tot han netejat amb les seves aigües els ordenadors que manejava el seu extresorer. El seu problema, però, és que en Bárcenas es va empassar una bona tassonada d’aigua del Mnemòsine i, carregat amb la seva memòria en forma d’usb, ara els la frega pels morros i la conta fil per randa al jutge Pablo Ruz.

Intervendrà Minos, fill de Zeus i jutge de Creta, per posar ordre dins tot aquest caos, o es perdran dins el seu laberint de Cnossos? Hi ha cap Ariadna que en vulgui o pugui treure’n el fil? Bones preguntes.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada