Entorn de la Mare de Déu Trobada

Aquests dies els llorencins i llorencines celebram la festa de la Mare de Déu Trobada, imatge molt visitada durant l’any, i sobretot aquests dies, i a qui es prega en tot moment, però especialment en situacions de dificultat, quan pressentim un o altre perill: crisi , malaltia, prova dura a superar, etc. …. I per descomptat també agraïments.

M’agrada imaginar que la pedra que porta amb una mà significa la nostra terra, a on cada dia deixam les nostres petjades, els nostres medis i ambients de cada dia. I mostrant-nos la pedra ens fa avinent que s’implica en tot el que vivim i ens passa. Li som propers i familiars-

Per això mateix, aquests dies, hem d’incloure a la nostra pregària, les preocupacions del moment actual: el curs escolar que comença enmig de tensions i que requereix avançar cap un diàleg i consens; la gent que contínua de ple dins la crisi econòmica i sense feina o precària o amenaçada; els països en situació de guerra com Síria o altres que es veuen submergits en la pobresa i la manca de democràcia i abús de poder; les institucions i partits polítics que sovint van a la seva sense fer-se ressò del tot dels problemes autèntics de la gent amb menys possibilitats, l’església que té prou dificultats per connectar amb la gent i encara més amb els més joves, els malalts i majors que es troben sols o desatesos, etc.. …

Entorn de la imatge de la Mare de Déu trobada hem de fer festa i bulla, però també reflexió i pregària per descobrir el que ens aporta el nin, que ens mostra amb l’altra mà, i que ens ajuda a esser millors i a millorar el món sencer amb tot allò que té de sofriment innecessari i injust.

Molts d’anys i bones festes.

Jeroni Llambías Vidal.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada