La cançó de la setmana

Si algun grup representa l’èpica en la música aquest és Radiohead. Si bé també podria posar Coldplay o Muse dins els mateix sac, per mi els capdavanters en aquest estil de rock alternatiu ple de sentiment són el grup britànic liderat per Thom Yorke. 

Als anys 90 entraren amb força i fins avui encara es mantenen en actiu. Ja duen vuit àlbums d’estudi i un bon grapat de premis i bones crítiques. El seu estil es defineix, com he dit abans, per l’èpica de les seves cançons, reforçada per la veu d’un estrident Thom Yorke que posa l’ànima en cada una de les composicions. S’emmarquen dins el rock alternatiu amb molt de gust per les guitarres elèctriques plenes de distorsió. El seu disc més imapctant és OK Computer (1997), però jo us pos la cançó Creep del seu primer treball, Pablo Honey (1993), perquè crec que és una de les composicions que resumeixen millor l’estil del grup:

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada