La cançó de la setmana

Ja que el meu bon amic rocker Jeroni Sureda, àlies en “Nonis nostro”, avui fa el tro li dedicaré una cançó d’autèntic rock and roll clàssic: Teenage Kicks, dels Undertones.

The Undertones són un grup de punk-rock dels anys 70 i 80 provinents d’Irlanda. Per mi són una de les bandes d’aquest gènere musical injustament oblidades. Per no anar més enfora, musicalment els trob molt superiors a per exemple The Sex Pistols, si bé aquests tenien més imatge i actitud irreverent que era el que en aquell temps venia.

The Undertones començà la seva carrera a finals dels 70 amb l’empenta del punk de la seva veïna Anglaterra (Sex Pistols, The Clash…) i duraren fins a finals de la dècada dels 80. Després es tornarien a reunir al 1999 i, fins i tot, han tret material nou, però ja mai han recuperat la xispa d’abans.

Si bé se situa la seva música en el moviment punk, cal dir que són molt més moderats que la majoria de grups d’aquest estil i, fins i tot, mesclen melodies més properes al rock-pop. Un exemeple el teniu en el seu Teenage Kicks, un dels seus èxits més importants que ara us deix subtitulat aquí:

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada