Èxit de la conferència Porto Cristo de Pel·lícula

 “Porto Cristo de Pel•lícula”. El Centre de Cultura de Porto Cristo restà petit el passat divendres, dia 13 per acollir al nombrós públic que assistí a la conferència d’Antoni Ferrer Vallespir titulada: “Porto Cristo de Pel•lícula”. Un recorregut històric per les pel•lícules que s’han filmat a Porto Cristo. Obrí l’acta emmarcat dins les activitats commemoratives del 125è aniversari de Porto Cristo, el regidor Bernat Amer.
L’encarregat de presentar al conferenciant fou el metge Bernat Bou, el qual parlà de les nombroses activitats d’Antoni Ferrer Vallespir, vinculades amb el món del cinema, la cultura, l’art i el periodisme. Destacà de manera especial la col•lecció relacionada amb el món del cinema: llibres, publicacions, cartells, fitxes, fotos, cromos, etc. Molts de cartells heretades dels seu pare el recordat periodista i escriptor Rafel Ferrer Massanet, que està considerada , possiblement, com una de les col•leccions més importants d’Espanya.
La documentada i interessant conferència emmarcada dins un recorregut per les pel•lícules que s’han filmat a Porto Cristo, va anar acompanyada de la projecció de les escenes rodades a n’és Port: “El secreto de la pedrissa” (1925), “Alegres vacacions” (1948), “Tempestat en el Alma” (1948), “Manchas de sangre en la luna” (1958), “El verdugo” (1963), “Una droga llamada Helen” (1969) i “La caja Kovak” (2006). A més es va comptar amb l’assistència de l’actor d’Ariany Joan Ferrer, que va donar vida al guàrdia civil en el rodatge de “El verdugo” dirigit per Luis García Berlanga. En acabar la conferència Antoni Ferrer, li va cedir la paraula i amb gràcia i simpatia va anar comptat la seva experiència amb el món del cinema.
Entre el nombrós públic assistent destacar la presencia dels regidors, Amanda Fernández i Antoni Servera; la directora general de cultura, Catalina Sureda; el president de la comissió del 125è aniversari des Port, Salvador Vadell; el president d´Aprop, Perfecto Acosta; el comandant de la Guàrdia Civil, José Antonio Godoy; el comissari en cap de la Policia Local, Antoni Sureda, etc.
Sens dubte una documentada conferència que, a més, de les pel•lícules rodades a Porto Cristo parlà del cinema des de l’any 1909 fins avui en dia i de l’història del primer i únic cinema de Porto Cristo el Novetats, que va estar obert des de l’any 1945 fins l’any 1971.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada