Gran èxit de Flor de Card i de l’exposició sobre Salvador Galmés

El divendres 20 de setembre s’ha inaugurat a l’Auditori sa Màniga de Cala Millor l’exposició “si proporciona una mica de satisfacció a la vostra fam de bellesa i d’ideal…”, dedicada a divulgar la vida i l’obra de l’escriptor Salvador Galmés i Sanxo (1876-1951). Més d’un centenar de persones han acudit a l’obertura de la mostra. Entre d’altres, hi han assistit el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, i els regidors Joan Santandreu, Nicolau Bordal, Dolors Sànchez, Maria Galmés, Pep Jaume i Catalina Ferrer; també el gerent de l’Associació Hotelera Badia de Cala Millor i sa Coma, Antoni Sansó. En relació a aquesta mostra s’han preparat diferents activitats educatives per a les escoles (en horari lectiu) i també per a les famílies (alguns dissabtes de novembre). L’exposició es podrà visitar fins el 16 de novembre, i posteriorment s’instal·larà com a exposició permanent en d’altres sales del centre.

Per altra banda, el divendres 20 i el dissabte 21 més de 540 persones han assistit a les funcions de l’obra Flor de Card, de Salvador Galmés, que ha versionat i dirigit Joan Gomila. En l’espectacle hi ha participat la banda de música de Sant Llorenç, integrants de la companyia Esqueix Teatre, els sonadors i balladors de sant Joan, una colla de xeremiers i molts més col·laboradors. En aquest cas, el text teatral conserva tota la poètica de la novel·la de Galmés, i aconsegueix emocionar l’espectador, que és transportat a la Mallorca rural de finals del segle XIX, en una història d’il·lusionant amor adolescent. Tot plegat, un gran èxit per a un projecte que ha comptat amb la participació d’un equip de persones entusiasta.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada