Avui farem història, tots a defensar l’educació!

Avui és un gran dia, una gegantina massa de gent verda provinent d’arreu de l’illa recorrerà els principals carrers de Ciutat. El motiu de la seva mobilització és l’intent per part del sector més fanàtic del PP de destrossar el sistema educatiu illenc.

Com be veureu he deixat ben clar que es tracta “del sector més fanàtic del PP”, ja que molta és la gent del PP o afí al PP que s’hi ha posicionat en contra. Com a mostra podeu escoltar aquest tall de “Hora 25” a on, als minuts finals,  tant en Bartomeu Cifre (batlle de Pollença) com l’entrenador de Tennis Toni Nadal (amb càrrecs del PP a la seva família) mostren el seu rebuig frontal al decret educatiu.

Cal destacar que a més d’aquests dos personatges, són ja molts regidors del PP que s’han posicionat en contra del TIL. Entre ells els d’alguns pobles considerats feus del PP com podrien ser Sa Pobla, Campos o Llucmajor.

Però ni així el president Bauçà ni la consellera Camps han volgut fer cas de les recomanacions dels seus, demostrant així el seu poc seny i una inexistent talla política.

A més alguns dels pocs amics que els hi queden a dins el partit, s’han dedicat a intentar crispar encara més la situació.
Com a clar exemple podríem citar a la portaveu d’educació del Govern Ana María Aguiló, que entre d’altres coses ha arribat a dir que “a les illes hi ha 2000 professors que fan política a les aules” i que a un programa de IB3 es nega a dir “Es català és una llengua preciosa” (vídeo), en un clar exemple d’autoodi, ja que mai es negaria a dir-ho de cap altre idioma.

Però avui cal deixar de banda la crispació i no respondre a les seves provocacions, avui és un dia de festa.

Avui és el dia en que es farà palesa la unitat que s’ha aconseguit entre el cos docent i les families. Durant aquestes passades setmanes he pogut comprovar com les reunions de pares i mares, passaven de ser un reducte d’una vintena de persones, a convertir-se en centenars.

Per això avui hem de demostrar que no som com ells i no respondre a la seves provocacions. Als indecisos que no saben si acudir-hi, dir-lis que la sensació que sentiran de ben segur serà irrepetible, i que a més, el govern utilitzarà la seva absència com a arma política.

Perquè per a nosaltres l’educació es bastant més important que per a ells i perquè nosaltres tenim una cosa que ells fa estona perderen: La dignitat. Avui tothom a la manifestació.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada