Opinió al voltant del TIL d’en Ramon Rosselló Galmés

Carta que ens envia en Ramon Rosselló Galmés:

Bon dia, som una persona, que sovint no té la necessitat d’expressar en públic els seus sentiments ni les seves opinions.
Però avui tenc aquesta necessitat, i ho faré amb una reflexió al voltant d’allò que està
passant a Les Illes i també a Sant Llorenç.

Durant els darrers dies, els incondicionals de BAUZÀ, han desenvolupat una campanya per escampar la idea de què els mestres han manipulat els pares. Crec que podem estar ben contents idò de tenir uns mestres i professors tan intel·ligents i capaços d’enganyar més de 100.000 persones!

Ara els “VOCEROS” que, conscientment o inconscientment, han participat en la campanya del PP de BAUZÀ, no es cansen de dir que estan a favor del trilingüisme. No sé si saben que moltes de les persones que érem a la manifestació de Palma som trilingües, i fins i tot alguns parlen alguna llengua més.
I ningú dels presents estava en contra del trilingüisme!

A més a més, aquests “VOCEROS” del PP diuen que estan en contra de la vaga dels “professors”. Però no s’adonen que aquesta vaga no és només una vaga de professors? No s’adonen que és una reacció, una moguda social per rebutjar un estil de fer política que no agrada a la societat de Les Illes? I finalment no veuen que és també és una reacció per defensar-nos dels atacs que rep el sistema públic d’ensenyament i la nostra pròpia cultura?

Aquests “VOCEROS”, tenen com a eslògan “volem sa llibertad”. Curiós! Aquests és el mateix eslògan del grup Intereconomia i de la Gaceta. Per tant em pregunto si aquesta gent és conscient di qui està al darrere del suposat trilingüisme. Em pregunto també si són ells els que estan realment manipulats.

Quan aquests VOCEROS diuen “SOM LIBRES” són conscients que senzillament estan seguint unes directrius imposades per uns sectors polítics ben concrets que no estimen la nostra cultura? Com quedam? Qui és el manipulat? Els pares o aquestes VOCEROS?
Crec que per exercir el dret la vertadera llibertat, la primera passa que s’ha de fer, és
preocupar-se de conèixer les diferents opcions que tenim per aconseguir uns objectius concrets. Llavors, cal contrastar aquestes opinions, analitzar-ne les conseqüències i, en darrer lloc, escollir lliurament l’opció més convenient.

Ara bé, em pregunto si abans de ser “libres”, abans d’estar en contra dels mestres, abans d’estar a favor del trilingüisme, aquesta gent s’ha preocupat de conèixer realment quina és la situació actual de l’escola pública. Voldria saber si aquesta gent sap si el trilingüisme es pot aplicar tal com els polítics volen o no. Sembla que aquesta gent s’ha posicionat a favor del TIL sense abans haver-se molestat en contrastar la informació, sense saber si el TIL es pot aplicar o no a l’escola. Aquesta gent ha analitzat les conseqüències que té l’aplicació del TIL en el procés de l’educació dels nostres fills?

En una ocasió a una entrevista demanaren a Albert Einstein si pensava que hi hagués vida intel·ligent a l’espai exterior. Ell va respondre que no en tenia ni idea, però del què sí estava segur, és que a la terra era molt difícil trobar-ne. No tenc clar si podrem guanyar aquesta lluita, uns dels meus mestres em va ensenyar que contra
la imbecil·litat no es pot lluitar, i menys amb arguments racionals, perquè sempre es perd. Però allò que tenc clar és que ho hem d’intentar.

Un comentari a “Opinió al voltant del TIL d’en Ramon Rosselló Galmés

  1. Estic totlmente d’acord amb aquest article.
    Els “portaveus” reclamen “volem la llibertat” …, déu meu, no puc entendre com s’atreveixen a utilitzar la paraula llibertat, aquests que són els abanderats del mando y ordeno.
    Estic fart d’aquests personatges

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada