Recepta d’ensaladilla i consells culinaris

Una altra manera de fer ensaladilla: bulliu en aigua salada tres patates mitjanes, mig manat d’espàrrecs blancs, una grapadeta de xítxeros, una pastanaga i un manadet de mongetes tendres.

Ho trocejau tot a bocins com daus, ho posau dins una ensaladera i hi trocejau unes redoles de pernil dolç per damunt. Quan és fred, ho cobriu de maionesa i, a damunt, hi posau a redoles dos o tres ous de guàtlera bullits i, damunt s’ou, l’empolvoreu d’un picadillo d’all i julivert. El guardau unes dues hores dins sa galera.

Això sí és un dinar d’estiu i bo de pair. Esper que vos caigui bé. La setmana que ve un altre i a gaudir.

Consells culinaris:

– Es ous de guàtlera, perquè no vos faci closques, amb un guinavet amb punta, l’heu de tedellar a dalt, i llavors el podeu palar de dalt a baix.

– Per fer pasta de pilotes o croquetes, no poseu mai s’ou per cueja sa pasta, mentre sa pasta sia calenta, que no la cuagereu.

– Es brou de peix surt millor si se fa en aigua de la mar.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada