Recepta d’ensaladilla i consells culinaris

Una altra manera de fer ensaladilla: bulliu en aigua salada tres patates mitjanes, mig manat d’espàrrecs blancs, una grapadeta de xítxeros, una pastanaga i un manadet de mongetes tendres.

Ho trocejau tot a bocins com daus, ho posau dins una ensaladera i hi trocejau unes redoles de pernil dolç per damunt. Quan és fred, ho cobriu de maionesa i, a damunt, hi posau a redoles dos o tres ous de guàtlera bullits i, damunt s’ou, l’empolvoreu d’un picadillo d’all i julivert. El guardau unes dues hores dins sa galera.

Això sí és un dinar d’estiu i bo de pair. Esper que vos caigui bé. La setmana que ve un altre i a gaudir.

Consells culinaris:

– Es ous de guàtlera, perquè no vos faci closques, amb un guinavet amb punta, l’heu de tedellar a dalt, i llavors el podeu palar de dalt a baix.

– Per fer pasta de pilotes o croquetes, no poseu mai s’ou per cueja sa pasta, mentre sa pasta sia calenta, que no la cuagereu.

– Es brou de peix surt millor si se fa en aigua de la mar.

Deixa un comentari