Gràcies mestres

Des de l’AMIPA del CEIP Mestre Guillem Galmés de Sant Llorenç, volem aprofitar aquest espai per donar les gràcies als/les docents del nostre centre.

Sabem que d’ençà fa un temps fins ara, estau rebent unes pressions i una quantitat d’ordres del tot absurdes per part de la Conselleria d’educació.

Com a president de l’AMIPA i mitjançant la meva presència als Consells Escolars, he pogut comprovar la nul·la voluntat per part de l’administració de que el nostre sistema escolar funcionés correctament.

Si bé és vera que les retallades eren més o menys inevitables, l’actitud de la Conselleria ha estat en molts de casos menyspreable. Començant per la resposta que rebé el director quan demanà com havien d’aplicar la lliure elecció d’idioma a l’escola “feis-ho com trobeu”, o el que seria el mateix “noltros hem creat el problema, ara voltros l’heu de resoldre” (però això sí sense cap recurs més sinó tot el contrari), seguint amb els continuats menyspreus i falses acusacions per part de membres del govern al cos docent, o amb la ingerència extrema d’uns inspectors d’educació anomenats a dit que actuen contra mestres i alumnes com si fossin la Gestapo.

Les línies anteriors deixen clar que, lluny del que volen fer veure certs comentaris molt desafortunats, les vostres reclamacions no venen d’aquest inici de curs, sinó de molt abans. A més, les vostres reclamacions han rebut el suport de pares i mares en forma de la manifestació més gran que hi ha hagut mai a les illes, del món artístic, però també de les més altes institucions educatives:

En canvi la Conselleria d’Educació no ha rebut CAP suport de les institucions educatives i fins i tot ha aconseguit que molts dels seus regidors votassin en contra de les seves mesures.
Per això, perquè estem convençuts de la legitimitat de les vostres protestes i perquè la vostra vaga ha estat la primera que hem vist que no es realitzava per cap reclamació personal del col·lectiu que la feia, sinó que els beneficis de la protesta eren per als nostres fills i filles i, a la llarga, per a la societat en general…

Un comentari a “Gràcies mestres

  1. Els mestres sou, a hores d’ara, tot un exemple de coratge civil al servei d’una causa justa i de resistència contra el fanatisme, l’odi i la tirania. Gràcies pel vostre exemple i per la lliçó de civisme, de sacrifici personal i d’implicació professional i vocacional que ens donau. Si el franquisme us té entre cella i cella, no dubteu que és perquè sou la primera estructura d’Estat de què podem bravejar a les Balears. Enhorabona i endavant! El futur és d’aquest poble milenari.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada