La cançó de la setmana

El grup que vos present avui, La Cabra Mecánica, representa un cas curiós de com funciona el mainstream del món de la música i de com les distribuïdores, amb la promoció, són capaces d’engatussar a qualsevol perquè consumeixin un producte. 

Resulta que La Cabra Mecánica, grup liderat per Lichis, d’esil mestís (rock, pop, rumba…),  sonava per les ràdios independents, com ara Radio 3, des de feia temps (amb àlbums com Cuando me suenan las tripas (1997) o Cabrón (1999)), quan de sobte el 2001 amb el seu treball Vestidos de Domingo, i sobretot amb la famosa cançó La lista de la compra, canatada a duet amb María Jiménez (aquella que diu  “Tú que eres tan guapa y tan lista tu que te mereces un príncipe, un dentista”…), les grans majors apostaren per ells, els promocionaren a punta pala (made in 40 Principales) i del dia a la nit es van fer famosíssims.

He de dir que excepte aquesta mencionada cançó de La lista de la compra (molt més comercial i enganxadissa) la resta del disc  no varia gens l’estil del grup. Però a pesar d’això  Vestidos de domingo (2001) va vendre milions de còpies i, en canvi, els seus primers treballs no van arribar ni a la meitat. La resposta és simple i és la mateixa que du al cinema de Hollywood a generar el doble de diners que el cinema europeu: la promoció. Si tu poses una cosa pels mitjans una i altra vegada arribaràs a fer creue a la gent que és la millor opció, més que res perquè la gent desconeixerà la resta. Així les coses, les grans distribuïdores són qui tenen la pella pel mànec. I a pesar que això ha canviat un poc gràcies a Internet (Spotiffy, Myspace, el boca a boca a través de la xarxa…), un sistema molt més lliure i personal, encara estam molt lluny de canviar aquesta, per mi, trista situació.

Però no m’enroll més, aquí us deix Felcidad, un dels temes que surt al famós àlbum Vestidos de domingo (2001), per mi molt millor que la pesada Lista de la compra, a pesar que les ràdios no li fessin ni la meitat del cas que rebé l’altra.

Un comentari a “La cançó de la setmana

  1. Retroenllaç: La cançó de la setmana | card.cat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada