L’AMIPA del CEIP Mestre Guillem Galmés de Sant Llorenç des Cardassar informa (2)

Sense cap dubte que tots els pares i mares volem que els nostres fills dominin l’anglès com a tercera llengua. Dir el contrari és del tot insensat a un món tan globalitzat com el que vivim avui en dia. Però…

Sabíeu que a aquest curs tan sols comptam amb 1 auxiliar de conversa com a suport per a la millora de l’aprenentatge de l’anglès?

Sabíeu que hem recuperat aquesta eina educativa gràcies a la presió vàrem exercir com a mares i pares davant la Conselleria el passat curs, després que ens suprimissin aquesta ajuda.

Sabíeu que la figura de l’auxiliar de conversa ja existia al programa educatiu de competències europees al que estava adherit el CEIP Mestre Guillem Galmés, vigent abans d’aprovar-se el TIL?

Sabíeu que aquesta auxiliar de conversa és compartida amb l’escola de Sa Coma (abans no) i que ve a Sant Llorenç només 6 hores (360 minuts) setmanals repartides entre els 11 cursos de primària?

Sabíeu que aquests 360 minuts setmanals s’han de repartir entre els 290 alumnes del centre?. És a dir, a cada alumne l’auxiliar de conversa tan sols li pot dedicar 1’14 minuts a la setmana del seu preuat temps. Si multiplicam per les 4 setmanes que te cada més comprovarem com l’atenció que dedica l’auxiliar no arriba als 5 minuts mensuals!!! (4 minuts i 57 segons).

Pensau que amb 4 minuts i 57 segons cada més els nostres fills en tenen prou per aprendre una llengua o com a mínim per adquirir unes competències bàsiques per aprendre l’anglès?

Sabieu que a més, a dia d’avui, l’escola compta tan sols amb els docents especialistes en anglès i en el nostre cas amb dos mestres que tenen el certificat B1 per aplicar el TIL?

Sabíeu que segons el Pla Bolonya, el certificat mínim per a ensenyar l’anglès amb garanties és el C1?

Vist això, com a representants dels pares, denunciam públicament que el CEIP Mestre Guillem Galmés, amb aquestes condicions, no està capacitat per a desenvolupar un projecte educatiu trilingüe com cal amb garanties.

Senyors governants, sincerament, a tots ens agrada l’anglès a les aules, però fer-ho amb aquests mitjans no ens portarà més que a una minva de l’ensenyança a les assignatures impartides en anglès. És això per vostes qualitat educativa?

Conselleria d’Educació, reflexioni, per aplicar el seu projecte educatiu ens manquen molts més mitjans dels que ens oferiu. Escoltin als docents. Escoltin els experts. Escoltin els pares. Escoltin a la comunitat educativa?

Sant Llorenç des Cardassar, a 20 d’octubre de 2013

La junta directiva de l’AMIPA del CEIP Mestre Guillem Galmés

Un pensament a “L’AMIPA del CEIP Mestre Guillem Galmés de Sant Llorenç des Cardassar informa (2)

  1. Retroenllaç: Els articles més llegits del 2013 a Card.cat | card.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.