Home de rai

Rastrejant per Internet he descobert que hi ha un documental del 1973 que tracta sobre un pescador carrioner (Tomeu “Salero”). El director és Antoni Riera Nadal (crec que és manacorí) i és un cas que ve a demostrar que la cultura “no oficial i exitosa” a vegades resta perduda en l’oblit. Seria feina de les nostres institutcions que això no fos així i des d’aquí convid al nostre Ajuntament (ja que es tracta d’un personatge carrioner) a projectar aquest film en algun lloc. Podria ser ben interessant…

Aquí us deix la fitxa del film:

Home de rai
Antoni Riera Nadal
Mallorca, 1973. 10 min.

Les matinades de mar en calma, el pescador carrioner Tomeu “Salero” surt a trenc d’alba, a peu, de Son Carrió cap a la costa per (a) pescar per les roques i tenasses de Cala Moreia, únicament amb la molt peculiar tècnica de(l) rai. Aquest art de pesca ja era practicat pels romans i pels fenicis i consisteix amb llançar una petita xarxa sobre les aigües poc profundes que uneixen terra i mar. En acabar la jornada, Tomeu “Salero”, torna cap a ca seva ben satisfet amb els resultats obtinguts.

 

Aquest article s'ha catalogat com a General per Pau Quina Jaume representant null. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç.

2 comentaris a “Home de rai

  1. Gràcies. Bona informació… Em sembla que n’arribam a tenir moltes “d’assignatures pendents” referides al patrimoni cultural.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada