L’AMIPA del CEIP Mestre Guillem Galmés de Sant Llorenç des Cardassar informa (4)

Sabeu que tots els centres d’educació públics, per imperatiu legal, han de disposar de mitjans que evitin les barreres arquitectòniques per a les persones amb mobilitat reduïda?

Com bé sabeu la nostra escola de primària té dues plantes i a causa d’això compta amb la instal·lació d’un ascensor per a facilitar que els alumnes del centre amb dificultats de mobilitat puguin accedir a les aules situades al primer pis del centre, com l’aula d’informàtica per posar un exemple.

El que potser no sabeu és que per defectes de forma de l’edifici, l’ascensor no compleix amb la normativa vigent en matèria de seguretat i necessita d’una reforma per a que pugui ser utilitzat amb garanties.

És a dir, que encara que el centre compti amb un ascensor, aquest roman aturat sense poder-se emprar. Vaja, com el famós ascensor del Palma Arena.

En repetides ocasions, una de les darreres a mitjans del curs passat, l’equip directiu de l’escola ha informat tant a l’Ajuntament com a la Conselleria d’Educació d’aquesta incidència per saber qui en té les competències per resoldre aquest problema.

L’única cosa que s’ha aclarit fins ara és que com que es tracta d’un defecte de forma d’un edifici públic el qual la seva gestió està cedida als ajuntaments, la resolució del problema resideix en el Govern Balear, concretament a l’Institut d’Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals (IBISEC)

En vista d’això l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar en el correcte compliment de les seves funcions, va procedir a sol·licitar que un especialista de la companyia d’ascensors, realitzés una valoració tècnica de la situació i també sol·licità a la companyia el pertinent pressupost econòmic, per traslladar el problema immediatament a l’IBISEC, sol·licitant la ràpida resolució de la incidència.

Des d’aquell moment (abans de finalitzar el curs passat), l’única cosa que ha fet l’IBISEC ha estat enviar el seu tècnic per verificar les actuacions de l’ajuntament.

A dia d’avui no ha comunicat a ningú quan i com es resoldrà aquest problema amb l’ascensor.

Per tant, a dia d’avui el CEIP Mestre Guillem Galmés, com a edifici públic competència del govern de les Illes Balears no compta amb un ascensor per a que les persones que l’hagin de menester puguin accedir a la planta superior de l’edifici sense problemes.

Fins ara diversos problemes relacionats amb la manca de servei d’aquest ascensor han hagut de solventar-se de forma extravagant, havent de carregar l’alumne o alumnes a pes entre un parell o més de docents.

Per a pal·liar aquesta caòtica situació, el claustre de professors del centre, amb bon criteri està assignant les aules del pis inferior als cursos a on pot haver-hi persones amb mobilitat reduïda, però ens han alertat que es podrien donar circumstàncies en les que no n’hi hagués prou amb això, com per exemple:

  1. Alumnes que temporalment tenguin la seva mobilitat reduïda per accidents (esquinços o rotures de peus i cames), que els impedeixin pujar de forma normal a les aules superiors.
  2. Alumnes tenen una mobilitat reduïda permanent i que no poden accedir a les aules situades a la planta superior.
En vista d’aquesta situació, l’AMIPA del centre:
  • AGRAÏM tant als docents del centre, com a l’ajuntament de Sant Llorenç, l’interès i la tasca portada a terme fins a dia d’avui per a resoldre aquesta situació.
  • DENUNCIAM públicament que el centre no compta amb les mesures necessàries per reduir les diferències entre les persones, pel fet d’existir barreres arquitectòniques a l’edifici.
  • EXIGIM  que el Govern Balear, concretament l’IBISEC, faci immediatament i sense més demora, la reforma necessària a l’ascensor de l’escola per a que pugui complir les mesures de seguretat necessàries i porti terme així la posada en funcionament d’aquesta recurs tan necessari.

Sant Llorenç a 26 d’Octubre de 2013

La junta directiva de l’AMIPA del CEIP Mestre Guillem Galmés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.