L’AMIPA del CEIP Mestre Guillem Galmés de Sant Llorenç des Cardassar informa (5)

Sabíeu que tenim una mestra que ha hagut de donar-se de baixa a causa de que té un embaràs de risc?

Sabíeu que encara no l’han substituïda?

Voleu saber el per què i quina és la mecànica de la Conselleria per no haver-la substituïda?

D’ençà fa uns mesos, en concret des de principis del curs passat, és pràctica habitual que els metges dels serveis de salut dels centres sanitaris de la nostra comunitat autònoma, obeint ordres de la Conselleria de Sanitat del Govern de les Illes Balears, tenen prohibit fer baixes per a funcionaris que siguin d’una durada superior als 14 dies, llevat de que sigui una causa major.

Això vol dir que cada 14 dies una persona que està de baixa ha de tornar al metge perquè el tornin a inspeccionar per si és necessari allargar el període de baixa.

Fins aquí tot es podria considerar normal, si no fos perquè aquesta mesura crea situacions molt absurdes també a les substitucions de docents. El motiu és que les instruccions del Govern a la Conselleria d’Educació són que no es substitueixin baixes de mestres que no superin els 15 dies.

El cas que afecta el nostre centre (CEIP Mestre Guillem Galmés), la nostra mestra que s’ha donat de baixa per tenir un embaràs de risc, es preveu que estigui en aquesta situació els propers 4 o 5 mesos, per la qual cosa el més lògic seria substituir-la d’immediat amb un mestre/a interí.

Però a causa de les ordres rebudes pels metges des del Govern, la nostra mestra no tendrà una baixa per 4-5 mesos, tendrà 11 baixes de 14 dies.

I en què ens afecta aquesta mesura en la pràctica docent? Que si les ordres són de no substituir baixes inferiors a 15 dies, la nostra mestra no serà substituïda durant els 5 mesos ja que les seves baixes seran cada una de 14 dies. Encara que ells sàpiguen que la mestra haurà d’estar els 5 mesos de baixa.

L’AMIPA Mestre Guillem Galmés vol denunciar que no estan substituint a la nostra docent a causa de l’embaràs de risc, tot i que saben ben segur que ella, en contra de la seva voluntat, haurà d’estar tot aquest temps de baixa.

Tot a causa de la política de baixes de la Conselleria de Sanitat, combinada amb la política de substitucions per baixa de la Conselleria d’Educació, crea situacions incoherents, i els que pateixen aquestes mesures absurdes (a més de la mateixa mestra) són els nostres fills i filles en la seva educació.

Per tant, senyors del Govern, revisin aquesta política de control tan incoherent segons el cas concret i substitueixin als nostres mestres si realment desitgen una educació de qualitat.

A Sant Llorenç, 3 de novembre de 2013

La junta directiva de l’AMIPA del CEIP Mestre Guillem Galmés

Aquest article s'ha catalogat com a General per Serafí Lliteres representant AMIPA Sant Llorenç. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç.

7 comentaris a “L’AMIPA del CEIP Mestre Guillem Galmés de Sant Llorenç des Cardassar informa (5)

 1. Voldria aclarir una cosa al respecte.
  Ara per ara la Conselleria no farà la substitució ja que la baixa és de “només” 14 dies. Si aquesta baixa s’allarga per un període de 14 dies més ja durem 1 mes de baixa.
  Segons em va comentar la funcionaria que du els temes de substitucions (ella és una mandada més), i veient les causes de la baixa, es tendrien en compte els 14 primers dies més una hipotètica segona baixa (ja duriem 1 mes) per tant si que es mandaria a qualcú ja que el mecanisme de substitucions no es posa en marxa per baixes inferiors a 1 mes.
  Això no deixa que sigui absurd que entre una cosa i l’altre ens anem a 1 mes sense una persona substituta on els principals afectats seran els alumnes del 2n cicle que és on la persona de baixa és responsable d’una tutoria i de l’especialitat d’anglès.
  Si per 3 setmanes de vaga es posà un crit al cel… per què es permeteu aquestes barbaritats?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +9 (de 13 vots)
  • Idò en cobrir el lloc d’aquesta mestra ja ens ho diràs, mentrestant deixarem l’article tal qual si te pareix bé.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 10 vots)
 2. Si mirau les hores a disposició del Centre, tutors/es 5-6 hores setmanals, més les dels especialistes, etc queden hores més que suficients per a cobrir aquesta baixa duent a terme les classes amb normalitat, no com els dies de vaga que estaven els nins tirats al pati de les nou a les dues.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -4 (de 16 vots)
  • Sí clar, i aquestes hores s’avendran i es mestres i ses mestres suplents se convertiran per art de màgia en especialistes.
   O no saps de lo que xerres i dius “lo que m’han dit” o ho saps i estas fent demagogia. Lo que dius no té cap sentit!!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +8 (de 10 vots)
 3. Crec que si a cada hora els nins hagin de tenir una persona diferent i anar seguint el temari no és fer classe amb normalitat, ja no hi ha la coordinació suficient per falta de temps i la manera de treballar de cada mestre/a és diferent, els alumnes el que necessiten és una estabilitat i que això no és possible gràcies a la política educativa d’aquest moment.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +5 (de 13 vots)
 4. Tens rao tirats no pero avorrits d’estari si, es meus fills mai havien dit no vull anar escola perque estic avorrit de no fer res i en sa vaga es darrers dies ja mos hi haviem de barallar per anar-hi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -2 (de 6 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada