Festival de teatre

 Vet aquí una nota de premsa que ens arriba a través de Sa Xerxa

Prop de 6.000 espectadors validen la FIET

El festival de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears ha tancat avui migdia l’edició d’enguany amb gran èxit de públic. Tot i que s’han programat manco companyies que en altres edicions, els espectadors s’han mantingut fidel a la seva cita teatral de Vilafranca de Bonany.

Quasi 6000 espectadors han omplert les sales i els carrers del poble per gaudir del teatre, les teresetes, la dansa, l’animació i fins i tot l’art fet amb arena.

Vint-i-dos espectacles, repartits en una trentena de funcions s’han programat a Vilafranca des de divendres matí, quan el festival començà amb la ja tradicional jornada per a escolars. Fins avui, hi ha hagut funcions de companyies mallorquines ja consolidades, com Disset Teatre, la Impaciència o el Circ Bover; i d’altres de nova fornada, com Vinclesomia. Per primer pic, s’ha comptat amb un espectacle d’art amb arena (Somnis de sorra, dels catalans Ytuquepintas) i un any més han donat suport a Sa Xerxa els Titiriteros de Binéfar, premi Nacional de Teatre per a la Infància del 2009.

La FIET, reconvertida en festival per un any, es concep com el final de la campanya “Salvem Sa Xerxa, salvem sa Fira” i com una reivindicació de la Fira com a revulsiu de la indústria teatral de les Illes. Una característica que ha reforçat aquesta darrera idea és el fet que les companyies participants han apostat per l’esdeveniment tot i les precàries condicions econòmiques. Des de l’organització, opinem que aquest suport del sector teatral illenc, sumat a l’èxit de públic avala la FIET com un esdeveniment consolidat i necessari que ha de continuar amb la seva dotzena edició l’any que ve.

També volem destacar la gran tasca dels voluntaris de Vilafranca i d’altres pobles de Mallorca que cada any han donat suport a l’esdeveniment i sense els quals aquest no seria possible. Tot el personal de taquilla i els caps de sala són voluntaris. La implicació del poble és total i es demostra també amb l’allotjament de companyies, l’actuació de la coral, la batukada i els boiets de fot i tantes altres demostracions de suport que dia a dia rebem. Gràcies a tots!

Volem Fira Fira… a la Vila!

La propera FIET serà del 9 al 12 d’octubre de 2014

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada