Breu homilia. II Diumenge d’Advent (8 de desembre Immaculada Concepció). Missa catequesi.

Avui és el segon diumenge d’Advent i hem encès la segona candela de la corona d’Advent. Però també coincideix amb la festa de Maria Immaculada.

Ens fixarem un moment amb Maria Mare de Jesús i Mare de Déu.

Només vull destacar dues coses:

  •  La primera, la importància que Maria tingué en la manera de ser de Jesús. Com a mare la seva influència degué molt grossa damunt el caràcter, els valors, la fe, les capacitats i qualitats de Jesús. En aquella època, no era com ara que el carrer i els mitjans de comunicació i les xarxes informàtiques entren dins ca nostra i les nostres vides en tot lo bo i tot lo dolent. Els pares de Jesús, i molt especialment sa mare, degué ser determinant per configurar la persona de Jesús tal com els evangelis ens ho donen a conèixer, amb tota la seva riquesa humana i espiritual. Jo crec que això ens ha de fer pensar també als pares d’avui, essent conscients de la nostra responsabilitat davant l’educació dels fills. No han de ser el que vulguin els governants o el poders econòmics i interessats del nostre temps, sinó que han de ser a partir de les nostres conviccions i creences i propi testimoni de vida.
  • Segona cosa a destacar, María no només va ser mare de Jesús i de Déu, sinó també la primera i destacada deixeble de Jesús. Després de la vida de Jesús, després de la mort i resurrecció de Jesús, que li havia donat molts de maldecaps i dolors, va comprendre tot el misteri i valor del seu fill, i tot el que Jesús havia aportat a la humanitat, l’Amor radical i incondicional de Déu, i va animar aquells primers cristians a creure en Jesús i acollir i fer vida l’evangeli, com un camí de vida, de futur i d’esperança. La seva figura és també un referent per tots nosaltres.

L’hem de tenir present com la que és, qui ens ha donat a Jesús i ens acosta a ell. Ens ajuda a trobar-lo, comprendre’l i viure’l. Només fa falta que com ella tinguem sensibilitat i obertura a tot el misteri de la vida, i confiança i disponibilitat davant tots els nous desafiaments de la vida.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada