El llibre de l’oli. El conreu de l’olivera i la producció d’oli a les illes Balears

L’oli i l’olivera necessiten ser més coneguts i estimats del que ja ho són, que és molt. Hi ha pocs conreus que mereixin aquest prestigi. La vinya, és clar; de llibres sobre els vins i els ceps en trobareu força, alguns referits a Mallorca, o fins i tot a algunes de les varietats mallorquines. Però de monografies illenques sobre l’olivar, fins avui cap ni una, cosa lamentable a la qual cal posar remei. La cultura de l’agricultura és necessària, més que mai ara, que som més urbans que en cap altre moment de la història. Hem de recordar que la civilització és possible gràcies a l’agricultura, i l’oli és un producte fonamental en el món rural de la Mediterrània, el bressol de la cultura occidental, la democràcia i la qualitat de vida. que som més urbans que en cap altre moment de la història. 

Joan Mayol 

Dia 18 de desembre, dimecres, a les 20 hores, a la Biblioteca de Sant Llorenç, Joan Mayol presentarà EL LLIBRE DE L’OLI. EL CONREU DE L’OLIVERA I LA PRODUCCIÓ D’OLI A LES ILLES BALEARS.

Hi estau tots convidats!

 

Deixa un comentari