Entrevista a l’actor Joan Carles Bestard… madò Pereta

Vaig tenir l’oportunitat de parlar per primera vegada amb l’actor Joan Carles Bestard , (Madò Pereta) poc abans de començar la seva actuació per a l’Associació de veïnats de sa Coma. Em va sorprendre la seva timidesa i amabilitat. Començaren parlant dels seus estudis teatrals a l’escola-taller de teatre Xesc Forteza l’any 1989. I del personatge que l’ha fet popular, madò Pereta.

Joan Carles, de qui va ser la idea de crear el personatge de madò Pereta?
Va ser idea d’en Toni Bauçà i en Jaume Llabrés de Canal 4 TV a inicis de l’any 1999.

Són molts d’anys amb el mateix personatge. Què ha estat el millor de madò Pereta?
El millor ha estat l’estimació de la gent, ara bé, també he rebut moltes cartes d’espectadors que pensaven que el personatge els podria resoldre moltes coses.

És un personatge molt obert… es sembla a Joan Carles Bestard ?
Sa veritat és que som una persona molt tímida, m’espanta gent, ara mateix comença arribar gent, en acabar l’entrevista m’amagaré i no sortiré fins hora de començar el show. Una vegada que estic caracteritzat de madò Pereta sóc la més poca vergonya i llengua llarga que hi pugui haver, trec gent del públic per l’espectacle que col•labora de meravella. Si m’ho fessin a mi, els mataria.

No ha actuat molt per la zona de Llevant?
En aquests quinze anys que té madò Pereta, l’ajuntament de Son Servera i el de Sant Llorenç només m’han contractat per a fer una actuació.

Té molts actuacions madò Pereta per aquestes festes de Nadal?
Sa veritat és que no em puc queixar. Segueixo amb els xous de madò Pereta i el proper dia 28 de desembre s’embarca per actuar per primera vegada a un creuer per la Mediterrània.

Un creuer… enhorabona madò Pereta.
Gràcies, encara no ho havia contat a ningú, així que tens l’exclusiva de la notícia d’aquest creuer.

Quant a l’actor Joan Carles Bestard, què fa darrerament?
Una sarsuela amb l’Orquestra Simfònica, i tenc en preparació una lectura dramatitzada de l’obra CA NOSTRA d’en Joan Mas que fou premi Born de Teatre 1961 a Palma, i per fer al Teatre Romea de Barcelona el 28 de gener de 2014, estic preparant l’obra BURUNDANGA d’en Jordi Galveran i dirigida per en Carles Canut (Fundació Romea de Barcelona).
A nivell personal veig que està ben acompanyat?
Sí, m’acompanya la meva parella, na Margalida Ensenyat.

Margalida, com és en Joan Carles a nivell personal?
Una bellíssima persona, és tot cor.

Per conèixer a fons la trajectòria professional del gran actor Joan Carles Bestard podeu consultar la seva pàgina web: www.joancarlesbestard.es

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.