La cançó de la setmana

Feia temps que no posàvem música instrumental així que ja tocava. Per això us deix una de les bandes sonores més èpiques que hagi sentit mai: la d’El Útlimo Mohicano.

L’autor d’aquesta obra musical és un compositor bastant desconegut pel públic en general, especialitzat en música cinematogràfica: Trevor Jones. Cercant per Internet he vist que alguns atribueixen la banda sonora d’El Último Mohicano a Vangelis (aquest sí, compositor famosíssim de films com Blade Runner, Carros de foc, 1492: La Conquesta del Paradís…), però no, el vertader compositor és el sud-africà (a pesar d’haver estat educat musicalment a Anglaterra) Trevor Jones. I és que això d’Internet no sempre és fiable i hem de sabr trobar-hi la font adequada…

Aquest compositor té la qualitat de saber transmetre amb les seves cançons l’èpica i l’emotivitat de les grans gestes. Per això la seva música ha estat tan adhient a films tan epopeics com El Último Mohicano (1992), Excalibur (1987), En el laberint (1986), En el nom del Pare (1993)…  Un currículum gens detestable, no?

Us deix amb el vídeoclip que combina fragments de la pel·lícula amb imatges de l’orquestra “José Perpiñán”, de Sogorb (València),  que executa la peça musical.

Si no funciona el vídeo aquí teniu un enllaç més: http://youtu.be/cTD-UoX-avw

Un comentari a “La cançó de la setmana

  1. M’encanta aquesta banda sonora, fa anys que me vaig comprar el CD i de tant en tant l’escolt. Visca la música celta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada