Fotografies antigues

Aquesta setmana toca el torn de na Catalina Pereta, que em va dur fa temps una curiosa instantània de la gran nevada que es produí dia 2 de febrer de l’any 1956 a Sant Llorenç. La fotografia és d’un grup d’amics enfilats damunt la neu al carrer Clavell. Per la cara, pareix que tenen fred, i és que en aquell temps no tenien segons quina roba hivernal. Per cert, de neu, n’hi havia molta, molta més que qualsevol nevada d’aquests darrers anys (almenys al poble de Sant Llorenç).

A la fila de baix, de dreta a esquerra hi ha madò Pereta “de Son Ribot”, el seu fill Toni i en Joanet Cuixa.

A la segona fila, també de dreta a esquerra, hi ha en Sansón, na Catalina (filla de madò Pereta) i na Catalina Cuixa.

A dalt de tot, de dreta a esquerra, hi ha en Sebastià Joi i en Mateu Ventura.

 

Per acabar us presento unes imatges de casa meva bastant senzilles. A la primera trobam la meva repadrina de part de pare, n’Aina Palleta, en una estampa dels anys seixanta. Es troba en un corral típic mallorquí, amb els cossiols penjats a la paret i un coll de cisterna que guaita per l’esquerra de la fotografia. A la banda dreta s’observa un mampara que separava la casa del galliner, la qual feren els sues néts, els germans Quina, Guillem i Mateu, quan començaven a fer de fusters. N’Aina, la qual no vaig tenir la sort d’arribar a conèixer, porta un davantal ben típic d’aquell temps i té un graciós moix devora els peus que es neteja, ignorant tot el que passa al seu voltant.

Pel que fa a l’altra fotografia, ens trobam davant una típica imatge de matances, amb la capoladora i les pastadores de sobrassada ben a la vista. A l’esquerra, amb la destral a la mà i una actitud ben decidida, hi ha en Pedro Comís. Darrere ell, la seva dona Catalina des Cortó observa la feina amb els braços creuats; més a la dreta tenim en Miquel Barbot que pasta la sobrassada amb bastant d’entusiasme; i just a darrere, guaitant per la porta, tenim n’Àngela Comissa.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada