Mala gent

No m’ha vengut gens de nou, a la reunió que FAPA Mallorca portà a terme a l’IES Marratxí el passat 5 d’octubre ja hi va haver diverses APIMAS que ho feren saber a la resta: D’ençà el curs passat la conselleria ha donat ordre de ordenar a diferents pares afins al seu partit de filmar, gravar amb càmeres de telèfon (d’amagat) les reunions de pares, converses amb els tutors o l’equip directiu i ara sembla que fins i tot s’han atrevit a emprar els seus fills per a portar a terme aquesta tasca a dins les aules.

I la Consellera i el seu inseparable adjunt (ja que ella no té ni idea del que parla), com no, no s’han torbat ni un minut a obrir un expedient als afectats, per uns fets que ni tan sols han estat provats i que en cas de ser-ho tan sols demostrarien que un docent ha donat la seva opinió al voltant de la vaga, just això.

Aquesta situació ha generat tal quantitat de desconfiança als equips directius, que molts d’ells, quan són preguntats per aquest tema et responen amb un: “d’això m’estim més no xerrar-ne”, per por de no córrer la mateixa sort que el director de Marratxi i sis dels docents dels centre.

Com a pare no em plau la idea d’haver de que els mestres facin vaga, però tenc que reconèixer que si em trobés al seu lloc faria el mateix. Ha arribat un punt en que la vaga és l’única sortida que els hi queda per mostrar la seva disconformitat amb unes mesures que cal recordar, afecten de forma directa als nostres infants i que en el cas del TIL ja s’ha demostrat que tenen un efecte negatiu en forma de disminució de coneixement de la matèria impartida en anglès, ja que si mostren la seva disconformitat d’una forma diferent com podeu veure corren el perill de ser expedientats.

No puc entendre com hi ha pares i mares que venen l’educació dels seus fills i filles i de la resta dels seus companys de centre a canvi d’un favor polític. S’ha de ser molt mala gent.

13 comentaris a “Mala gent

 1. Potser que la situació arrivi fins aquests punts “d’espinatge” , venint del “senyor” Bauça.

  Tota aquesta situació en general m’estristeix molt perque jo també som pare i hem puc identificar amb els “així no”. No som espanyoliste ni cataliniste ni cap -iste, que quedi clar. Només vull que la meva filla tengui suficient formació en idiomes per anar on vulgui .

  Per una part tenim la pedra del PP i per altra la pedra dels docents on no crec que l’única sortida sigui la vaga. Les bregues internes que siguin internes, no utilizant els nostres nins. Jo proposaria que peguin una cossa als sindicats (que ja es sap que si cobren callen i si no cobren xerren) , que amb els doblers de la caixa de resistència paguin a professionals com advocats o persona més adecuada per discutir aquest tema, però que deixin tranquils els nins. I si tant els hi agrada la vaga que la fassin a les 15 H quan surten (si no interromp la seva vida familiar per favor)…

  El pitjor de tot és que en Bauça esta quedant “bé” davant els ciutadans i els docents que “defensen” la nostra educació estàn quedant com els dolents…. Un poc d’humiltat per favor. Xerrar amb humiltat, llevar propostes com que els interins cobrin els 3 mesos d’estiu si no fan feina o que no els descontin les baixes… això per jo demostra egoisme per part dels docents.. i si això ès pels nins jo som capellà..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 3 vots)
  • Si creus que realment la vaga és pels motius que dius, efectivament en Bauzá ha guanyant la batalla, però no la de “quedar bé” sinó que la de “la mentida”. És totalment fals que demanem ” els interins cobrin els 3 mesos d’estiu si no fan feina”. Demanam que cobrin com sempre s’havia fet: a partir d’uns mesos acumulats de feina durant l’any. Tranquil que si han treballat només dos mesos, no demanam que cobrin l’estiu.
   També dius “que no descomptin les baixes”. Fins i tot quan feia de picapedrer me pagaven el sou sencer si falalva a la feina per grip o pel que fos. No veig perquè la Conselleria no ho hauria de fer. Una altra cosa és que prengui mesures amb aquella gent que abusi de les baixes. però el sistema que han aplicat no és precisament aquest….
   Però aquests són dos motius menors de la vaga. Els principals són el nyarro del TIL (si vols que el teu nin sàpiga idiomes l’has ben fet amb aquest sistema), la falta de profes de suport, cobriments de baixes… Si volem ser pares preocupas per l’educació dels fills hauríem de ser a Palma a alçar la veu contra aquestes mesures. Perquè remugar des de ca nostra no serveix de res.
   Sobre que hi ha una altra via a part de la vaga, totalment d’acord amb tu. Ja vaig defensar en un article que ja havíem gastat el cartutxo de la vaga a principi de curs i havíem de mirar altres fórmules. Ara bé, tant tu com jo xerram molt però en cap cas deim quina ha de ser “aquesta altra fórmula” (això dels advocats ja s’ha fet, i de fet el Tribunal ens donà la raó però llavors el genial Govern que tenim va treure aquell famós decret). Malauradament els treballadors quasi quasi només tenim “la vaga” per reivindicar-nos, amb la mala sort que les nostres vagues no implica aturar el transport de maduixes o benzina, sinó que tractam amb ésser humans que són els nins, amb la qual cosa una vaga nostra és molt més fotuda i com tu no estic gens content que n’hi hagi. I penses que algú sí? A algú li agrada deixar de cobrar potser? Algun professor creus que passa gust de deixar a l’estocada un infant? Potser hauries de mirar si també és un sacrifici per nosaltres fer això i que la culpa potser vengui d’una altra banda.
   Qua facem vaga a les 15 hores… No conec cap vaga que es faci fora de l’horari laboral, ja que sinó no tendria efecte. És com si demanar que un obrer faci vaga en diumenge. Quin efecte tendria?
   Qui ha de posar un poc de sentit comú a tot això és la Conselleria. I te record que divendres passat diguérem que bastava que la Conselleria anunciàs que faria una nova reunió amb els docents per intentar arribar a acords (sense ni tan sols exigir acords puntuals) per aturar la vaga i ni tengueren la decència de fer-ho. Era una simple citació. Bastava dir “sí, ens reunim”. idò ni això. Miam si és que els interessa que hi hagi aquest clima de confrontació per intentar transgiversar les coses i enganar a pares com tu que sé cert que no teniu cap mala intenció? Recorda que estava tranquil·la la cosa i es tragueren de la mànega un expedient surrealista a darrera hora abans de Nadal. Com si els interessés continuar el mal rollo… Dóna que pensar no?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +3 (de 3 vots)
   • Igualment no estarem d’acord. Jo el que sé és que l’APIMA de Ceip Binissalem defensa els docents (només els hi falta micro i ulleres de sol) fins a tal punt que a una reunió els docents varen dir la seva i quan va ser torn dels pares varen fullir per cames… venien a informar… ara , han utilitzat els nostres nins 3 setmanes però no passa res. Això són clars exemples que les Apimas només representen als que estàn d’acord però els que no … allà estàn.

    Que hem de remugar tots els pares al carrer i no desde ca nostra, d’acord. Que només quedin a les peticions dels docents el que sigui pels nins … el demés retirat i jo som el primer que vaig a veure en Bauça de “verd”.

    Al final tot es resumeix a sentit comú i humiltat. Ni un tan ferruc ni altres tan caperruts… ara els sindicats cossa, no serveixen (només per fer renou i sortir als diaris). Que els dos es baixin els calçons i la cosa anirà millor, ja pels nins. Que tots els que som pares i/o docents estam a la mateixa banda. Crec jo vaja.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +1 (de 1 vot)
    • Crec que estam més d’acord del que pareix, almanco en el fons, potser no tant en la forma. Com tu crec q “que tots els que som pares i/o docents estam a la mateixa banda” i això és el que em fa por perdre i crec que és el que vol la Conselleria amb totes aquestes mogudes que promou.
     Només una cosa no entenc: que te posis sa camiseta verda depèn que no demanem millores laborals? Tant te molesta? Per això deixaries de reclamar una millor educació per als teus fills? Jo que no te posis la camiseta per defensar aquests motius ho entenc (de fet, si no ets docent ni te va ni te ve) però que te la deixis de posar i no defensis els altres punts per això ja no ho entenc. De totes, ja te dic que això són punts secundaris de la vaga que se negociarien a ses meses sectorials sense necessitat d’aturar ses classes. De fet pq veguis que aquests punts no foren es motivadors de sa vaga te diré que ja fa dos anys que lluitam per ells i com tu dius internament (meses sectorials, negociavions sindicals…) i mai ens plantejàrem fer vaga per aquest motiu.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Puntuació: +2 (de 2 vots)
     • Com t’he dit no nos entendrem. Esta clar que conselleria vol aquesta situació i que pares i docents no estem a la mateixa banda.

      Trob que els docents tenen unes condicions laborals collonudes, en l’unic preu entre cometes es aguantar 20 i pico nins cada dia. Que realment no es un preu si és vocacional. Que és vera que s’han de posar més mestres per suport, gent que ve de defora i més si s’ha d’aplicar Tils. Ara només faig una reflexió, que abans de demanar que mirin com esta la resta dels mortals. Jo per exemple acabant a les 19 h on exigien el que no esta escrit per 800 € pagues extra incloses… compara això que ésel que té molta gent. Per sort ja no hi faig feina allà.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Puntuació: +1 (de 1 vot)
    • Precisament fugiren perquè no es podien posicionar, comentar ni donar la seva opinió al voltant de la vaga, precisament per això han expedientat al director i a sis dels professors del centre. Per cert, que l’AMIPA del teu centre estigui també al costat dels mestres és el més normal, ja que a la darrera assamblea de FAPA totes les AMIPAS els hi donaren suport a ells i a les seves reivindicacions.
     Jo que soc el president de l’AMIPA de Sant Llorenç et puc dir que els qui estem al capdavant de les AMIPAS solem estar molt més empapats del tema, ja que assistim als consells escolars i tenim reunions amb la directiva i amb la gent de FAPA, per això sabem que el que demanen els mestres és del tot just

     VA:F [1.9.22_1171]
     Puntuació: +1 (de 1 vot)
 2. Contestant a en Toni. El fet que tu no et consideris a la mateixa banda dels docents és la teva opinió i no ens hauries d’incloure a la resta de pares i mares perquè no és sixí.
  Si parlam de retribucions la meva nòmina és de 1000€, però quan jo amb 16 anys ja no estudiava i sortia de marxa tots els caps de setmana, ells es passaven les nits estudiant. A més en entrar al mercat laboral ja passats com a mínim els 22 anys, s’havien d’inscriure a la borsa d’interins i esperar. El primer any si els hi va molt bé faran un més o dos de feina, això si no s’han de desplaçar a una altra illa. A més oblida’t fins passats els 30 de treballar al teu poble, per lo que les hores en cotxe es fan interminables.
  Només faltaria que amb totes aquestes traves encara trobasses que han de cobrar lo mateix que jo o qualsevol obrer, no et pareix.
  I sobretot lo que sempre dic, qui trobi que fer de mestre és una ganga, que estudïi i ho provi, jo no ho veig tan de color rosa

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
  • Ah! I lo que dic dels mestres es pot fer extensible a qualsevol classe de llicenciat o diplomat

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +1 (de 1 vot)
  • No només això que diu en Serafí, a part els que fa deu anys que som interins i que abans teniem plaça tot l’any o dos anys seguils al mateix lloc, ara feim substitucions com si fossim jovenets novells. I això és humiliant tenint en compte que els del Govern enxufen amiguets que no en tenen ni idea del que han de fer, i na Camps n’és un bon exemple i cobra molt més. I els docents no som els únics que n’estam cremats, d’aquests lladres i cacics, començant pels Ajuntaments. Doblers per educació n’hi ha, com per altres coses, però s’estimen més augmentar-se els sous ells, contractar amiguets inútils, subvencionar toros i associacions d’incults que parlen en nom de la cultura, etc

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +1 (de 1 vot)
 3. Serà vera que no ens entendrem…

  Primer he de dir, Serafí, que en Toni en cap moment diu que no estigui a la mateixa banda que els docents, sinó que la Conselleria intenta que no hi estiguem. O així ho he intrepretat jo.

  Per la meva part no vull enredar el debat en la justícia o no del mercat laboral (el tema del debat era l’educació). Només apuntaré que jo també vaig cobrar 700 euros en una feina i això que reclamaven ser llicenciat (era de corrector lingüísitic) i en canvi amb 19 anyets feia de mosso de picapedrer (només sabia omplir una formigonera) i cobrava quasi tant com un mestre actualment. Però era el temps de la vacas gordas i el diner fàcil en què ningú se sorprenia de tot això i ningú es queixava dels mestres. En canvi, ara que s’han girat les tortes…

  Però com deia, entenc que no te posis la camiseta verda per exigir millores laborals dels mestres (supòs que ni te va ni te ve), però no m’has contestat pq deixies de lluitar pels altres punts (els que afecten als teus fills) per aquests dos punts tan secundaris. T’assegur que si aquestes millores laborals impedissin arribar a acords en els altres punts o fossin els dos únics punts que mantengeussin la vaga, jo seria el primer en llevar-me la camiseta verda també. Però no és així, les exigències principals dels docents per llevar la vaga no són aquestes i ho hem dit per passiva i per activa. Això de les millores laborals se discutiria a les meses sectorials sense vaga per enmig.
  Te posaré un exemple miam si m’entens: si un conductor de bus fa vaga per millorar el sou jo no me posaré sa seva camiseta verda, però si part d’això també demana que els seus clients puguin anar asseguts, sí que me la posaré sense importar-me si també demana pujada de sou. I això que els docents ens conformaríem que els clients (alumnes) anassin asseguts i la millora laboral ja la discutiríem internament (com tu demanes). Més clar, aigua

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 4. Totalment d’acord que ja no són vaques grasses i són altres temps. La pregunta és com es pot lluitar contra una persona o govern d’en Bauça tenint majoria absoluta que no vol escoltar a ningú i no vol arreglar tot aquest tema? Que podem fer els pares? sortir al carrer durant 3 setmanes no va servir per tant, que feim? Estic molt perdut i preocupat. Pareix que l’única solució sería que tots els pares anassim a veure en Bauça al seu despatx però crec que només faria el seu “cantar” dient que el que diuen els docents és mentida i el que diu ell es veritat quedant “bé” davant els ignorants pares davant aquests temes (xerrar en polítics “sords”).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
  • Tota la raó. Jo em faig la mateixa pregunta i ja no sé què fer ja que com dius les vagues i una manifestació històrica no han servit de res. Supòs que l’arma més efectiva que podem usar és anar a votar d’aquí dos anys per canviar les coses i si tona sortir guanyador haurem de posar en dubte que “l’educació importa a la societat” i tendrem “la mala educació que tots ens mereixem”.
   Però mentrestant no podem quedar de braços creuats, sinó veuran via lliure per fer més barbaritats encara (pensaran que han guanayt la batalla i la gent ja passa del tema). Ems hem de fer sentir d’alguna manera pq la gent recordi tot això d’aquí dos anys (la societat sol ser de memòria curta). Que no ha de ser a través d’una vaga? Potser sí, jo estaria encantat que no n’hi hagués més. Però com dius tu i com deia jo trobar aquesta nova fórmula i que tengui efectivitat és ben difícil

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +3 (de 3 vots)
 5. Bones tardes!
  Enhorabona per aquest debat tanquil i reflexiu, s’anyora llegir comentaris com els vostres a altres llocs.
  Comparteixo part del el que deis tant un com els altres, el que me fa encara creure, que tal vegada algún dia , podrem aconseguir un pacte social. Un pacte amb un punt de partida on els experts diguin als polítics com ha de ser un sistema educatiu que ens dugui a l’exit. I que els ciutadans recolzem als experts i els poítics no tenguin més remei que escoltar-nos.
  Ja està bé, fa tres anys que venim diguent el que passaria si se continuaba amb les retallades iniciades ja per el pacte i duites a l’extrem per part de Bauzà, on ha afegit a més una política de desprestigi cap al professorat insoportable.
  S´ha juntat aquesta manera de fer de la Conselleria, amb la imposició també de la Lomce i la bolla es massa grossa per digerir-la sense protestar. A no ser que se tengui una fe absoluta en que les mesures que ens apliquen millorin el futur dels nostres fills… qui no creu? Jo no.
  Una abraçada,
  Cristina (una mare de dos infants)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +2 (de 2 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada