Què en trobau?

Per primera vegada (si la memòria no em falla) una carrossa va ser eliminada de les Beneïdes de Sant Llorenç. Curiosament uns dies abans de la festa el grup de joves de la carrossa i l’Ajuntament s’havien reunit per arribar a un consens (és a dir la primera passa va ser correcta: intentar arribar a un acord).

De fet, fins i tot pareix que sí arribaren a un pacte: que es podien amollar petards en el tram que va de l’Olímpic fins a la plaça de l’Església. Però a l’hora de la veritat la cosa no va anar bé i l’Ajuntament decidí explusar-los. Uns defensen que només amollaren els petards a la zona acordada i els altres opinen que s’excediren en els decibels a pesar de tirar-los a la zona indicada ja que els havien demanat que ho fessin de manera “moderada”.

I vosaltres qui trobau que té raó? I, sobretot, com es pot solucionar aquest conflicte de cara a futures Beneïdes? Opina a través dels comentaris!!!

13 comentaris a “Què en trobau?

 1. Jo no vaig tenir l’oportunitat de veure-ho. Les millors opinions serien les de la gent que està veient les Beneïdes. Passaren por? O rigueren?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +2 (de 2 vots)
 2. Jo hi era a ses beneïdes les veia de damunt es lloc sagrat i veure que amollaven petards acant llegit ses normes des programa no vaig trobar raro que els eliminessin, però si tenien un acord de fer-ho dins es tramo que sa diu sa pot dir que varen complir.Si feien massa renou o no per jo el normal d’un petard i por gens ni mica, ja que sa manera d’amollar-los dins un bidó de ferro no pot ser més segura per tothom.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +2 (de 4 vots)
 3. CREC QUE A LO MILLOR SES FORMES NO HAN ESTAT CORRECTES, PERÒ ESTIC TOTALMENT D’ACORD EN QUE S’HAGUÉS ELIMINAT AQUESTA CARROSSA, EHI HA ANIMALS…HI HA AL.LOTS PETITS….A MÉS CREC QUE S’HAURIEN DE GUARDAR UN POC LES FORMES TAMBÉ AMB ALTRES CARROSSES, ES SA FESTA DE SA PAGESIA, DE SAN ANTONI SI ES VOLEN FER ALTRES CARROSSES AMB UNALTRA TEMÀTICA D’AQUÍ POC VE SA RUA.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 8 vots)
  • pagesia? sant antoni? vaig veure carrosses de tot tipus, pistes de padel, talaiots, cafe con leche, jose ramon bauza que te que veure en sant antoni ?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: -2 (de 4 vots)
  • volem purismes ? purismes son tots, no els que mes m´hos convenquin, aixo es diu……… aquest si, aquest no, aquest es des meus, aquets son joves i no s´atreveixen a fer res, si aixo heu fes cualsevol partit de dretes seria una dictadura?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: -2 (de 4 vots)
 4. Personalment me passa com en Joan Petit. Esrava dins una carrossa (curiosament que criticava la manera de fer les pistes de pàdel de l’Ajuntament, perquè després encara m’acusin de segons què…) i no vaig poder veure en primera persona l’escàndol dels petards. Jo crec que en aquest assumpte hi ha un parell de coses a dir:

  – Primer derrocar alguns mites:
  1. Que els petards i els trons no tenen res a veure amb Sant Antoni ho podem posar en dubte, si no veieu com descrivia el Sant Antoni de fa més de 30 anys Salvador Galmés: http://card.cat/2014/01/19/lsg-sant-antoni/.
  2. A altres llocs estan prohibits els petrads durant les Beneïdes sense més, com ara Artà, i no els ha passat res, de fet gaudeix d’un Sant Antoni de molta bona salut.

  – Segons he sabut havien donat un tram per poder tirar els coets i aquest fou respectat per la carrossa. Ara bé els demanaren “moderació” i segons l’Ajuntament aquesta va ser sobrepassada. Jo crec que aquí es va equivocar l’Ajuntament de confiar que la seva moderació “adulta” seria igual que la moderació “dels joves” (amb ganes de festa i bauxa). No crec que un adult i un jove de 16 a 20 anys tengui els mateix concepte de “moderació”. Haurien d’haver concretat més aquest tema i fer-ho saber als al·lots. Crec que dilluns passat tengueren una altra reunió; esper que avançassin en aquest sentit perquè és la manera de solucionar això (arribar a un consens, però un consens clar i inequívoc).

  Pd: si algú va anar a aquesta reunió i ens en pot fer cinc cèntims no estaria gens malament

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 3 vots)
  • sr director l´he acussat de no fer els comentaris de totes les problematiques que surxeixen dins sant llorenç, nomes cuant li conver

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: -3 (de 3 vots)
   • Me sap greu però és que no tenc el don de l’omnipresència i com tu dius no xerr de tots els problemes del poble, de fet me’n deix més de la meitat. Però és que aquesta no és la meva feina. Card.cat és una plataforma pq tothom escrigui el que vulgui i com tu dius jo hi escric el que em convé, només faltaria, jo no som el periodista de ningú ni la veu de cap poble. Per això hi escric les meves dèries i tot el que trob oportú i si tenc alguna cosa a dir la dic i si no, o no em ve de gust, no.
    I a diferència d’altres llocs deixam que tothom digui la seva (com pots veure fins i tot amagats darrera pseudònims a travês dels comentaris). Qualsevol ciutadà que vulgui escriure (de qualsevol tema, i sí,encara que et sorprengui també en contra de l’ajuntament) ho pot fer, però no em pots demanar que escrigui per tu, fes tu l’article que vulguis i envia’l que no som criat de ningú ni tenc perquè donar la cara per ningú.
    Salutacions cordials, i esper que d’una vegada s’entengui com funciona això de Card.cat

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +5 (de 5 vots)
 5. Jo justament enguany aquell dia no feia feina perquè jeia d’un constipat, però recolz la decisió de descalificació que va adoptar l’ajuntament. Com exposava en Pau Quina, el problema és la manca de moderació d’algunes persones. Hem de saber fer festa d’una manera “sana” i intentar que tothom s’ho passi bé sense que ningú prengui mal.
  Els petards, a dins una olla, pot ser resultin o semblin ser segurs al carrer, però vos puc assegurar que, dins ca s’Escaleta, hi ressona una cosa grossa. Els decibelis es multipliquen. I hi ha alguns grups que s’encaparroten en amollar una coetada per dins la casa, supòs que deu fer gràcia veure’ns sortir corrent a la gent que hi feim feina cap al pati o al carrer. Fa dos anys, tota embarassada jo i se veu que per mor d’això (o ves a saber) no tan ràpida com altres vegades, només vaig poder refugiar-me davall una taula, vaig quedar literalment sorda durant dues hores a conseqüència de l’explosió d’una olla d’aquestes. Vos puc assegurar que fa molt mal seguir fent feina en aquestes condicions.
  Per tot això, el meu rebuig no als coets ni als petards, sinó a no saber tirar-los com i on toca. Una salutació,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +2 (de 10 vots)
 6. Ja que el sentit comú no és el mateix per tothom, si xerram de seguretat ,només queden les normes, que han de ser clares i s’han de complir o…fora!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +7 (de 7 vots)
 7. Bones tardes!

  Ja sé que potser faci un poc tard però necessito donar la meva opinió .

  En primer lloc, pens que no és una qüestió de qui te raó i qui no.
  Crec que és més una qüestió respecte a la importància del fet de deixar participar a tothom i no tan sols a les carrosses que els convenguin o els hi agradin més.
  També trop molt rellevant per analitzar i reflexionar el fet que si se’ls havia donat permís per tirar petards sota unes condicions X, que si no tenc entès malament no s’infringiren en cap cas, no els haurien d’haver fet aquell lleig d’eliminar-los després de la primera volta. Com a llorencina que sóc fa mal veure que de vegades no sabem mantenir la nostra paraula -molt encertat el crit de “NO TENIU PARAULA”-; si no els volien de primeres que els ho haguessin comunicat o que haguessin esperat al final, però no es mereixien aquesta mala jugada.

  Entenc que a molta gent no li agradin els petards i que, si realment són tan perillosos pels nins petits (això s’hauria de veure i estudiar rigorosament) s’hauria de poder xerrar i arribar un acord.
  Però crec que si comencem a posar restriccions i filtres a unes festes de les quals TOT EL POBLE té dret a gaudir-les i participar-hi no ens anirà gaire bé la cosa. I, a més, si aquestes es dirigeixen als joves més encara perquè som nosaltres els qui el dia de demà haurem de conservar la festa i la vida lúdica i festiva del poble.

  Si el problema amb la carrossa en concret residia en el fet que no els va agradar la temàtica del talaiot hi haurien de reflexionar perquè tenim DRET a saber amb què es gasten els nostres doblers. A mi ningú m’ha demanat si volia un talaiot, o que s’implantès un sistema de reciclatge que només perdonarà uns pocs euros als imposts del fems, i tampoc si volia pistes de pàdel enlloc d’una altra cosa.

  A mi aquesta situació em va fer reflexionar moltíssim i no tan sols pel fet de l’eliminació sinó sobre moltes més coses que ens importen o, si més no, ens haurien d’importar.

  Gràcies.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada