Noves rutes turístiques

Una bona notícia ens arriba des del Consorci de Turisme (recentment creat per l’Ajuntament de Sant Llorenç i Son Servera): la publicació de diferents rutes a peu i en bicicleta per desestacionalitzar el  nostre unidireccional turisme de sol i platja.

No sé si servirà de res si seguim duent el mateix tipus de visitant que només cerca sol i platja (ja li pots oferir coses que tanmateix…) i potser no l’emprin gaire (com va passar amb Sa Màniga), però supòs que la primera passa és que existeixi l’oferta. La segona, que es promocioni bé, no només des dels estaments públics sinó que també des de l’hostaleria (que a vegades dóna la impressió de només voler promocionar l’interior del seu hotel).

Així les coses, sembla que ha de ser una cosa per alabar i així ho faig, però hi ha una cosa que  no m’ha agradat tant i també la vull mencionar. Sobretot  que dóna la impressió que hi han fet més feina els serverins que no Sant Llorenç (a pesar de ser un Consorci) ja que la majoria de rutes són “serverines”.  Només la Punta de n’Amer, Infern o el camí de na Gatera com a paratges naturals “llorencins” em semblen insuficients per mostrar als turistes. I Calicant? I el Telègraf? I la muntanya del Tresor? No existeixen? Bé que s’encuiden els serverins de posar el Puig de Son Corb o na Penyal. No interessa ofertar un turisme més d’interior? Aquesta percepció de ser una cosa més “serverina” que “llorencina” s’acaba de confirmar quan veus que a la pàgina de l’ajuntament veí ja estan publicades aquestes rutes i al llorencí encara no (almanco ahir no vaig ser capaç de trobar-les). La segona passa, la de la promoció, per ara està fallant…

Per cert la notícia la vaig treure de l’Última Hora, no és que ens enviassin res per a Card.cat (una altra manca de promoció?). Us deix, de totes maneres, l’enllaç a la notícia:

http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/sant-lloren-son-servera-impulsan-turismo-natural-rutas-senderismo-bicicleta.html-

2 comentaris a “Noves rutes turístiques

  1. Crec que el principal problema que no sa promocioni ses rutes per ses muntanyes de Calicant,S’Esquerda i Es Tresor és degut al fet que són de titularitat privada i no hi ha camins públics per recorreles, si be es vera que és molta sa gent resident a s’illa fa aquests recorreguts.Ara bé no és el fer ho a titul personal o que una institució promogui l’accés a una propietat privada,si és veritat que sa podria negociar en sos propietaris per fer rutes a canvi per exemple de mantenir ses muntanyes netes d’un excés de vegetació sent així una bona mesura de prevenció d’incendis

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +3 (de 3 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada