Espanya, un vaixell a la deriva i sense remei

Diu el poeta, i amb tota la raó, que cal que neixin flors a cada instant. Jo hi afegiria que cal que neixin fortes i vigoroses per resistir les trepitjades que els hi esperen. Sembla però que no és així.

Vivim a un estat que ens menysprea contínuament i nosaltres no reaccionam.

Sense anar més lluny, aquesta setmana en la que ens trobam ha estat segurament la pitjor d’ençà la democràcia.

El dimarts el parlament espanyol em va fer sentir avergonyit a uns nivells com mai ho havia fet. Va aprovar en un sol dia la nova llei anti-avort, va tombar una proposta per acceptar la dació en pagament i va limitar l’accés dels jutges al dret internacional. Mesures més pròpies d’una dictadura d’aquestes islamistes que tant criticam, que no d’una democràcia europea.

Aquesta és la foto

Quina poca vergonya

Però aquesta composició no va gaire desencaminada

composicio feta per @quatregats

El dimecres varem saber que el Tribunal superior de justícia de les Illes Balears (TSJIB) va tombar l’increment de sou den Bauzà i els seus amigots i amigotes més propers. Evidentment com pertoca al seu tarannà, ell ja anuncià que recorrerà la sentència, això sí, ho farà mitjançant l’advocacia de les Illes Balears que per qualque cosa la pagam entre tots, fins i tot la gent que no té feina. Però la ridiculesa d’aquesta situació no s’acaba aquí, d’ençà que el cas forà denunciat ell s’ha dedicat a mentir, afirmant una i altra vegada que aquesta pujada de sou no existia. Deu ser que aquest home viu a un altre món.

El dijous el mateix Gallardon va anunciar que iniciava els tràmits per a la privatització dels Registres Civils, això vol dir que a partir d’ara els ciutadans haurem de pagar per inscriure els nostres fills, o per a les certificacions de casament o defunció. A més no fa gaire gràcia saber que totes aquestes dades quedaran en mans privades, cosa que les fa susceptibles de ser utilitzades per altres finalitats.

Després també varem saber que el ministre d’interior Jorge Fernandez Díaz i el director de la Guàrdia Civil han hagut de canviar diverses vegades la seva declaració dels fets ocorreguts a la frontera amb Marroc que provocaren 14 morts. Degut a aquest obscurantisme en la informació la Unió Europea ja ha mostrat la seva preocupació i ha demanat explicacions al govern espanyol per aquests fets.

Per si no n’hi hagués prou, ningú farà res per aturar les prospeccions petrolieres d’una empresa escocesa a dins les aigües de les Illes, evidententment amb el consentiment del Govern. Per fer aquestes prospeccions s’utilitzaran uns canons submarins que llançaran cada deu segons una sèrie d’ones sonores de 249 decibels, superiors al soroll de l’enlairament d’un avió o fins i tot superiors a l’explosió de la bomba atòmica i que portaran greus conseqüències per a la fauna marina. Devastarà la pesca durant mesos, interromprà les rutes de cetacis, tortugues i dofins amb greus conseqüències per a la salut, com hemorràgies internes i danys auditius. És tal la preocupació per aquest tema que els empresaris de la illa d’Eivissa i fins i tot l’Ex ministre del Partido Popular Abel Matutes s’han mostrat obertament en contra d’aquestes prospeccions.

I la darrera (cosa que no vol dir que no en deixi cap) és la que vaig sentir a reunió de la FAPA a la que vaig tenir el plaer d’acudir la setmana passada. Ara resulta que, segons va explicar una advocada que porta tot el tema del TIL, Llei de simbols… es pot tenir un mapa dels Països Catalans, Hispanoamerica o la CommonWealth a dins les classes, però no a les zones comunes com siguin patis, menjadors… Així doncs a dia d’avui els alguns dels murals de dibuixos fets, per exemple, a les parets de l’Institut Na Camel·la de Manacor que tenen més de 30 anys d’existència estarien prohibits i serien penats amb multes de fins a 10.000€. Una forma molt peculiar de millorar l’educació.

Que algú pari aquest vaixell a la deriva anomenat Espanya que jo vull baixar.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada