La cançó de la setmana

A pesar que no sigui molt de Sant Valentí (o el Dia del Enamorats) avui ens posarem un poc cursis i presentaré  a l’audiència una cançó d’amor així com toca: El poder del mar del grup català Facto Delafé y las Flores Azules.

Realment aquest grup és la mescla de diversos componenets de l’escena independent barcelonina: Marc Barrachina, provinent de Songstone; Oscar D’Aniello, component de la també banda catalana Mishima  (que ja vam posar en aquesta secció); i Helena Miquel, del grup  Élena. Junts iniciaren un projecte paral·lel  peculiar i sorprenent que acabà tenint més èxit que els seus respectius grups (almanco en vendes). Per fer-ho es repartien els papers de la següent manera:

– Marc Barrachina passà a anomenar-se Facto  i s’encarregà de les bases.

– Oscar D’Aniello es convertí en Delafé i va posar veu i lletres.

– Helena, la part femenina, passà a dir-se Las Flores Azules i se centrà en les veus i els cors.

Juntant pop i hip-hop, i fent lletres que descriuen molt bé la quotidianitat amorosa,  quasi sempre amb “bon rollo” i dolçor, aconseguiren allunyar-se dels sons habituals del panorama musical dominant i despuntar com un grup diferent. I si bé és vera que a vegades poden resultar un poc empallegosos i massa romàntics, almanco són un grup que canten a l’amor de manera diferent  i original i no repetint els discursos mainstream dels Pablo Alborán o Laura Pausini de torn.

A més, de tant en cant convé entendrir-se un poc pel bé de la parella… o no?

Un comentari a “La cançó de la setmana

  1. Retroenllaç: La cançó de la setmana | card.cat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada