Primers resultats de la recollida selectiva porta a porta a Sant Llorenç

El passat 20 de gener es posà en funcionament un nou sistema de recollida selectiva de residus al nucli de Sant Llorenç, basat en una recollida porta a porta.

La valoració que en fa l’Ajuntament de Sant Llorenç i el propi departament de Medi Ambient, és molt positiva ja que des de la posada en marxa del servei s’ha reduit fins a un 25% la fracció del rebuig, que són els residus que s’incineren.
Per altra banda han augamentat les fraccions que es reciclen, essent un 42 % la matèria orgànica, un 12% per la fracció del vidre, 11% pels envasos lleugers i un 10% al paper i cartró.
Per tant amb nou sistema de recollida selectiva els veïnats de Sant Llorenç han augmentat els residus que es separen selectivament possibilitant el seu posterior reciclatge.
Aquests resultats han estat possibles a l’elevat grau de conscienciació mostrat per part dels llorencins i llorencines i l’esforç realitzat respecte a la selecció dels residus, fet que s’ha vist traduit en el sentit que no s’han generat incidències siginifactives referent al compliment de les ordenances municipals.

2 pensaments a “Primers resultats de la recollida selectiva porta a porta a Sant Llorenç

  1. Passar d’un 87% de fems de rebuig a un 25%, suposa més d’un 60% d’estalvi a l’hora d’incinerar. A més de la reducció del cost ambiental, això també suposa una reducció en el cost del tractament dels residus que s’hauria de veure en els propers rebuts de fems. Una reducció del preu del fems és el millor incentiu per aconseguir millorar la recollida selectiva. Enhorabona a tots!

  2. Estic content que el porta a porta estigui funcionant. La veritat és que pel ciutadà és més còmode.

    Però no digueu que no han passat incidències greus, a mi m’han robat en VIDRET!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.