Sa MoMA

El Museu of  Modern Art de Nova York és conegut per les seves inicials MoMa. La Consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears s’hi ha referit avui com “Sa MoMa”.Aquesta relliscada, com la de l’informe “Trepitja”, demostra:

1ª. Que la responsable de cultura del nostre govern no té ni idea del què parla ni en educació (Informe Trepitja), ni en cultura (sa MoMA), àmbits de la qual n’és responsable i per la qual cosa cobra un salari sucós cada final de mes.

2ª. L’intent de “balearitzar” la llengua que es parla a Mallorca (la varietat mallorquina del català) fa que els polítics del Partit Popular en facin una ultra correcció i així diuen: “sa reina” o “es bisbe”, formes que mai han estat emprades pels parlants mallorquins. No és d’estranyar que quan la senyora consellera ha vist escrit “el MoMA” hagi fet un ràpid exercici mental de traducció al “mallorquí” i hagi pensat que una paraula acabada en “a” és del gènere femení i li correspon l’article “sa”, resultat “sa MoMA”.

3ª. Aquestes patinades entronquen amb altres ficades de peu famoses de polítics que quan no saben de què parlen, hauríen de callar. Recordau la famosa “Sara Mago” d’Esperança Aguirre?

 

Un comentari a “Sa MoMA

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada