Atles d’Europa

L’any 1957 es va fundar la CEE (Comunitat Econòmica Europea) que seria l’embrió de la futura UE (Unió Europea). L’any 1986, Espanya s’incorpora a la Unió que, en l’actualitat, està formada per 28 estats. Des de la seva fundació, la Unió Europea no ha estat vista pels europeus com un espai comú, encara que hi hagi lliure circulació de bens i persones i la majoria dels països membres tenguin una moneda única, l’euro.L’Atles dels Prejudicis, que podeu consultar AQUÍ ens mostra com és l’Europa del 2014 en temes com:

1 Eufòric, melancòlic, depressiu
2 Clàssic, modern
3 Revolucionari, tradicional
4 Assolellat, nuvolós
5 Europa de la tomàtiga, de la patata
6 Europa del vi, de la cervesa, del vodka
7 De l’oli d’oliva, de la mantequilla
8 Del te, del cafè
9 Repressió del sexe, repressió de les emocions
10 Catòlica, protestant, ortodoxa
11 Rica, pobra
12 Vaga, treballadora
13 Bona cuina, mala cuina
14 Renouera, cridadora, callada
15 Homofílica, homofòbica
16 Vella, nova
17 Que treballa 21 dies cada any, que viu 21 dies cada any
18 Que necessita llanterner, que sap arregla una aixeta
19 Que menja caminant, que menja d’asseguda
20 Religiosa, atea

 

2 comentaris a “Atles d’Europa

 1. Sempre he pensat que la UE és un simple projecte econòmic impulsat pels mandamàs de per allà dalt. No hi ha ni sentiment (ni tampoc s’impulsa) ni projecte comú vertader. És una simple manibora econòmica. Per això en el seu moment ja vaig votar que no a la UE (a la idea que mos venien de la UE, no és que stigui en contra d’una Europa unida). I pareix que malauradament el temps m’ha donat la raó…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Serà pq vaig néixer als ’80 o potser pq pertany a una nació sense estat. Però li veig més futur a la UE dels pobles o regions que una una divisió del continent en estats formats per guerres, unions de corones o tractats diplomàtics.

  Hi ha crisis i s’han de canviar coses. Però el temps em donarà la raó, la consolidació de la UE és el futur.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada