La cançó de la setmana

Després d’aquest empatxament de grups balears, tornam al nostre format habitual i donam un gir de 360 graus. Passam de “lo nostro” (aquesta etquieta que tan famosa s’ha fet recentment) als “olés i panderetas” d’Ojos de Brujo. Un grup que combina la rumba i el flamenc amb estils tan dispars com el reggae, hip hop i, fins i tot, detalls electrònics. Un bon matxambrat, no?

Ojos de Brujo són un grup de Barcelona, a pesar que molts dels músics  són d’origen anadalús, creat l’any 1999. Són una perfecta mostra de grup independent: ells fan les cançons, les graven en el seu propi segell, les produeixen i les distribueixen. En resum, “ells s’ho pasten i ells s’ho cuinen”.

A la primera escolta reconec que em van costar un poc ja que tenen aquest aire tan “flamenquillo” andalús que a vegades em costa sentir. Però tenen ritmes hip hop, electrònics o de reggae tan atractius que aviat vaig caure rendit als seus encants. Sobretot m’agrada la seva varietat, els seus canvis de ritme impressionants (atenció a la percussió i a algunes digracions electròniques) i sobretot l’alegria que transmeten.

Tenen cinc àlbums en el mercat, però jo sobretot us recoman l’espectacular Bari (2002). De fet, la cançó que us deix, Ventilador R-80 , és precisament d’aquest treball.

PD: Per mala sort fa poc se separaren i els diversos músics han decidit seguir camins diferents de manera individual (un poc com Antònia Font).

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada