La cançó de la setmana

Després d’aquest empatxament de grups balears, tornam al nostre format habitual i donam un gir de 360 graus. Passam de “lo nostro” (aquesta etquieta que tan famosa s’ha fet recentment) als “olés i panderetas” d’Ojos de Brujo. Un grup que combina la rumba i el flamenc amb estils tan dispars com el reggae, hip hop i, fins i tot, detalls electrònics. Un bon matxambrat, no?

Ojos de Brujo són un grup de Barcelona, a pesar que molts dels músics  són d’origen anadalús, creat l’any 1999. Són una perfecta mostra de grup independent: ells fan les cançons, les graven en el seu propi segell, les produeixen i les distribueixen. En resum, “ells s’ho pasten i ells s’ho cuinen”.

A la primera escolta reconec que em van costar un poc ja que tenen aquest aire tan “flamenquillo” andalús que a vegades em costa sentir. Però tenen ritmes hip hop, electrònics o de reggae tan atractius que aviat vaig caure rendit als seus encants. Sobretot m’agrada la seva varietat, els seus canvis de ritme impressionants (atenció a la percussió i a algunes digracions electròniques) i sobretot l’alegria que transmeten.

Tenen cinc àlbums en el mercat, però jo sobretot us recoman l’espectacular Bari (2002). De fet, la cançó que us deix, Ventilador R-80 , és precisament d’aquest treball.

PD: Per mala sort fa poc se separaren i els diversos músics han decidit seguir camins diferents de manera individual (un poc com Antònia Font).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.