Una entrevista que ho diu tot

A continuació us deix alguns paràgrafs de l’entrevista que Diario de Mallorca va fer al secretari autonòmic d’Educació, Guillem Estarellas. Les seves declaracions són reveladores i demostren amb quines mans s’ha deixat l’educació dels nostres fills.

A part de sentències surrealistes com que ell és un home “dialogant” i “súper transparent” (ho ha deixat ben clar durant tot el curs),  destaca per damunt de tot una declaració com  la següent: “Puede que yo me queme, pero el proyecto del TIL llegará a buen puerto”. De fet, és tan fantasiosa que el diari esmentat ha decidit posar-la com el titular de la notícia. A qui vol fer creure que un projecte que compta amb el rebuig de la major part de la comunitat educativa (enllaç) acabarà bé? Un projecte imposat que no compta amb la col·laboració dels agents que l’han de dur a terme (professorat, inspectors i pares i mares) no pot arribar mai a cap port. I per saber això no importa haver estudiat carrera. i clar que és cremarà aquest pobre homenet intentant fer funcionar un bunyol com el TIL i intentant fer creure coses que no són. Socarrat i tot quedarà si no va alerta.

Però la societat no li demana que s’esforci tant, senzillament que apliqui el sentit comú. i una cosa imposada hauria de saber que mai funciona. Sap perfectament que el TIL té una data de caducitat ben propera (quan perdin les eleccions, la qual cosa serà més prest  o més tard) i això no és manera de fer un pla educatiu seriós, consensuat  i durader.

Una altra resposta molt bona que dóna és la següent.

“¿Hacen autocrítica en el proceso de implantación del TIL o volverían a hacerlo todo igual?”
“Siempre hacemos autocrítica con todo lo que hacemos. Lo que pasa es que nosotros siempre hemos querido dialogar y negociar, pero nos hemos encontrado con gente que no quería. Es posible llegar a acuerdos, como el que se ha firmado respecto a la flexibilización de la aplicación del TIL en ESO. O como cuando en octubre el Govern puso sobre la mesa una aplicación voluntaria en 1º de ESO. Si voy a las hemerotecas, veo que un portavoz de la Assemblea decía que no quería seguir hablando con nadie de este Govern, pero luego en las manifestaciones piden diálogo. La autocrítica es muy sana, pero la hemos de hacer todos, no solo el Govern, que ha demostrado que quiere consenso.”

“No ha hecho autocrítica, ha criticado a la Assemblea. ¿Cambiaría algo o lo haría todo igual?” 
“No lo sé, desde que yo he sido secretario autonómico lo que hemos hecho es dialogar muchísimo con la comunidad educativa. Yo vivo el momento, no vivo el pasado. Tenga en cuenta que este decreto lo hizo otro conseller y otro equipo. Es verdad que yo era director general de Planificación, pero es una cosa que se negoció en otro sitio. Lo que yo puedo decir es que el actual equipo ha negociado. Las formas son importantes.

Molt bo quan assegura que sempre fan autocrítica i es posa automàticament a criticar l’Assemblea de Docents. El propi periodista així li ho indica: “No ha hecho autocrítica, ha criticado a la Assemblea”. Però és que llavors  Estarellas, davant la seva segona oprtunitat, continua sense fer autocrítica. Una prova més de la fiabilitat de les seves paraules. “El TIL funciona, som transparents i dialogants, feim autocrítica… ” són frases que només existeixen a la seva fantasiosa ment.

Admir els polítics per la responsabilitat que duen entre mans, però m’enrabien quan intenten usar la retòrica i les paraules per fer creure coses que no són a favor dels seus interessos. Igualment quan són incapaços de rectificar res davant els seus errors i s’entossudeixen a defensar allò que és indefensable.

La resta de l’entrevista a http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2014/04/21/guillem-estarellas-queme-proyecto-til/926970.html

Frase destacada: “Se pot enganyar a tots durant algun temps, se pot enganyar a alguns durant tot el temps, però no es pot enganyar a tots durant tot el temps”. (Abraham Lincoln, expresident dels Estats Units).

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada