La sala Rigal

El Ple de l’Ajuntament d’ahir va donar llum verda a la construcció de la sala Rigal. Intentarem explicar un poc el projecte a partir de la documentació enviada per l’Ajuntament.

ANTECEDENTS

El mes d’abril de l’any 2003, el ple de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar va aprovar el Pla d’Acció de l’Agenda Local 21, un dels projectes que incloïa era l’anomenat projecte 27.127. Centre cultural multifuncional. Compra i adequació de la sala Rigal.

El dia 15 de setembre de 2006 es va signar l’escriptura de la compra davant el notari i es va presentar el projecte del que podria ésser la futura sala Rigal que després, degut a les circumstàncies actuals, s’ha modificat.

PER QUÈ ES FA AQUEST PROJECTE?

Segons consta a la memòria de l’Ajuntament per poder realitzar el projecte es va fer una diagnosi en la que es va tenir en compte el funcionament de l’entorn, la realitat actual, els nous temps i l’opinió ciutadana. Es va arribar a la conclusió que s’havia de crear un espai amb un concepte clar i nou, un espai diferent  que respongués a les necessitats de la població per cobrir les mancances en el sector cultural i social de Sant Llorenç.

QUI PODRÀ EMPRAR AQUEST ESPAI ?

El municipi compta amb un teixit associatiu molt ampli i actiu, hi ha unes 58 associacions en tot el terme, de les quals unes 18 són culturals, per tant aquest espai també ha de poder cobrir les seves necessitats, arribant a totes les edats, integrant diferents generacions, concebint aquest espai com un lloc que unifiqui les persones mitjançant un interès comú: la cultura

COM SERÀ LA SALA RIGAL?

La sala Rigal  ha de tenir espais condicionats i coberts per a la realització d’activitats diverses, ha de reordenar l’activitat cultural del poble, ha d’ésser un espai per la franja jove, un espai d’ús col•lectiu per a associacions, un espai d’ús col•lectiu per a la ciutadania, un espai d’exposicions, un espai adequat per a conferències i presentacions i un espai on hi capi qualsevol manifestació cultural.

La Sala Rigal ha de treballar per posar la cultura a l’abast de tota la ciutadania de Sant Llorenç, programant amb qualitat i flexibilitat, donant resposta a les inquietuds, necessitats i formes d’expressió de la població local, amb mecanismes de participació en el seu model de gestió i treballant de forma coordinada amb la resta d’equipaments del territori.

EL PROJECTE ACTUAL

L’arquitecte municipal ha redactat el projecte actual. La línia del projecte va cap a un espai diàfan, polivalent i d’usos múltiples, un espai que evita la figura arquitectònica de teatre envers d’una major versatilitat.

Així el resultat final és un edifici de 3 plantes i soterrani.

El soterrani té les dependències de banys, vestuaris, serveis i 1 sala de 62 m2.
La planta baixa té una superfície de 560 m2 i les següents dependències:
porxo d’entrada, taquilla, hall, rampa d’accés serveis i sala polivalent de 336 m2.
Planta primera: Hi ha dues sales de 67 i 43 m2 respectivament, un traster, un despatx i la sala de control.
Planta segona: Tres sales de 56, 58 i 17 m2 respectivament i un bany.

La sala principal és la raó d’ésser d’aquest equipament. És la sala que permet més flexibilitat a l’hora de programar i la que acollirà les activitats de més aforament del centre, és una sala plana, l’escenari és desmuntable, les cadires no són fixes, té acondicionament acústic i té la possibilitat de divisió mitjançant cortines. Aquesta sala té 336 m2 i un aforament de 336 persones.

FaçanaPrincipal                       PlantaPrincipal                            SeccióSalaPolivalent

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada