Biblioactivitats: Maig de poesia

MAIG DE POESIA A LES BIBLIOTEQUES DE SA COMA I SANT LLORENÇ Aquest mes hem celebrat UN MAIG DE POESIA, activitats en torn a la poesia adreçades a tots els cursos del CEIP Punta de n’ Amer i CEIP Mestre Guillem Galmés, inclosa dins el programa Biblioteca-Escola 2013-14.

És varen programar dues activitats, una per els nins de 5è i 6è, i una per tots els altres cursos.

Durant tot el mes a les biblioteques hi ha hagut el RACÓ DE POESIA, espai muntat amb diversos llibres de poesia infantil i altres d’adaptacions d’autors coneguts, Joana Raspall, Lola Casas, Miquel Desclot, Garcia Lorca, Gloria Fuertes,etc, perquè els nins coneguin la poesia i puguin començar a llegir-n’he.

L’activitat programada ESCOLTA, SÓC LA POESIA dirigida als cursos d’educació Infantil, primer i segon cicle de primària va ser tot un èxit. La conducció de l’activitat va anar a càrrec d’Eulari Arlès gran professional de la lectura en veu alta, acompanyada per els músics Emili i Elena, feren que els nins escoltessin amb molta atenció aquests poemes musicats. Poemes senzills, amb llenguatge comprensible, de poetes coneguts.

Dimecres 14, i amb 4 sessions, varen venir 268 nins del CEIP Mestre Guillem Galmés a la biblioteca de Sant Llorenç i el dijous 15, 220 nins del CEIP Punta de n’ Amer a la de sa Coma.

Els objectius de l’activitat eren:

a)donar a conèixer la poesia com a gènere literari,

b)donar la possibilitat als nins d’escoltar poemes recitats i en veu alta de boca d’una professional de la lectura,

c) donar a conèixer el fons de llibres de poesia, que tenim a les biblioteques municipals.

Per els més grans, de tercer cicle,l’activitat va ser LECTURA DE POEMES EN VEU ALTA a càrrec d’ Eulari Arlès, recull de poemes adients per aquestes edats d’autors diversos, tant als nins com als mestres les va agradar molt, col·laborant i participant activament durant tota la sessió.Aquesta activitat va tenir lloc divendres 16 a la biblioteca de sa Coma, a les 9:30 els nins del CEIP Punta de n’Amer i a les 11:30 els del CEIP Mestre Guillem Galmés. Abans de començar l’activitat varen poder visitar l’ exposició del gran poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel(Palma 1913-Barcelona 1938) muntada a l’entrada de la biblioteca.

Maig 2014

Maria Bel Pont

Biblioteca3 Biblioteca2 Biblioteca1

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada