Resultats electorals

Han acabat les eleccions europees (amb poca participació, la veritat) i a continuació us en donam els resultats, tant a nivell europeu, estatal, baleàric i, sobretot, llorencí.

A continuació en faré un petit anàlisi personal i us anim a fer el mateix a través dels comentaris:

A Europa: Gràfic del Diari Ara Balears. Es pot dir que a nivell europeu guanya la dreta,  però amb un marge no molt gran respecte a l’esquerra. A més, sobresurt la millora dels partits antieuropeus i el fort absentisme (la qual cosa per  mi equival al mateix: la gent no se sent identificat amb aquesta Europa “de despatx” que ens volen vendre). Més preocupant és la millora de vots d’alguns partits d’ultradreta, com ara a França. Basta recordar com va sorgir Adolf Hitler (també en temps de crisi i desconentent general)…

A Espanya: Gràfic del Diari Ara Balears. La gran notícia és que per una vegada s’abandona el bipartidisme que regia Espanya des de quasi el naixement de la democràcia. Tant PSOE com PP perden quasi la meitat de percentatge de votants. Jo, d’ells, m’ho faria mirar… Per una altra banda, la gran sorpresa és Podemos. Per ser la primera vegada que es presenten, els seus resultats són espectaculars.

A les Illes Balears: Gràfic del Diari Ara Balears. Un panorama molt parescut a l’estatal. Cansament respecte al bipartidisme i apujada dels altres partits més minoritaris (amb Podemos al capdavant).

A Sant Llorenç: Gràfic del Diari Ara Balears. Al nostre poble la diferència del PP respecte al PSOE ha estat un poc més gran que a nivell estatal, però igualment també ha perdut quasi la meitat dels vots respecte a 2009 a favor de partits més minoritaris. Ja avisàvem que la nostra enquesta que vam fer no era molt realsita, però sí que almanco va predir la baixa participació (només un 30%) i la pujada d’ERC al nostre poble.

I vosaltres què opinau?

Un comentari a “Resultats electorals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada