Elefant verd

MENJACABÒRIES

Anthony Brown
Editorial Kalandraka

La visió d’uns capells d’home seriòs volant per dins l’habitació no és gaire agradable, la d’unes sabates sortint de l’habitació tampoc. I si les perdo, què em poso demà? No en parlem de la imatge de la nostra habitació inundada. I si els altres ho saben? I menys encara la idea de ser segrestat per un enorme ocell.

Afortunadament, quan el pobre Bernat està angoixat per qualcuna d’aquestes idees, els seus pares el tranquil·litzen: no passarà res d’això, no deixarem que et passi res… que és de fàcil de dir i que és de mal de fer, en Bernat no hi pot fer més: passa pena, i més encara quan no és a casa i aquell vespre, pobre Bernat, és a ca la padrina i les preocupacions, quan no és a casa, pareixen encara pitjors.
Aix!, en Bernat, si ho hagués contat abans a la seva padrina, se n’hauria estalviades moltes de preocupacions, perquè a ella, quan era petita, també li passava el mateix. Tot es soluciona explicant el teu problema, mal de cap, cabòria, preocupació… a un menjacabòries i posar-lo davall el llit. N’Ignasi, n’Arnau, n’Alícia, en Carles, en Pau, en Robert, na Isabel i centenars de Menjacabòries per en Bernat, i un menjacabòries per cada menjacabòries, perquè en Bernat, que és molt passador de pena, va pensar que pobres ninots, haver-se d’empassar totes les seves preocupacions sense ningú amb qui compartir-les, no era gens just, així que va tenir la brillant idea de fer-ne un per hom. Ara ja no hi ha ni barrets voladors, ni inundacions a l’habitació ni ocells que ens vulguin segrestar, ara tothom dorm com un tronc.
Si ho hagués sabut abans, eh?

Els ninotets menjacabòries tenen el seu orígen a Guatemala. Els infants els fabriquen amb trossos de fusta, tela i fils i, al vespre, abans d’anar a dormir, els expliquen una preocupació i els col·loquen davall el llit. D’aquesta manera, com en Bernat, dormen sense preocupacions.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada