La cançó de la setmana

Acabat el minicicle del Primavera Sound, obrim l’especial d’estiu, el qual en aquesta secció sempre dedicam a col·laboracions entre artistes, versions peculiars de gran èxits o rareses. I per això començam ajuntant en un mateix escenari els tres primers espases de la música algeriana (i de la música oriental en general diria jo): Rachid Taha, Khaled i Faudel. O dit d’una altra manera: recuperam el brillant disc 1, 2, 3 Soleils.

Rachid Taha ja el vam presentar fa uns mesos en aquesta mateixa secció, Khaled potser el conegueu de quan l’Obra Cultural Balear el va convidar a tocar a Palma i Faudel segurament és el menys conegut, almanco per aquí. Tots tres, però, toquen un mateix estil: el raï (un estil de música oriental relativament modern que té un poderós ritme  i sovint lletres de caire social), a pesar que l’entremesclen moltes vegades amb altres ritmes musicals. 

Sota el títol d’1,2,3 Soleils van publicar un àlbum en directe en el qual tocaren cançons de tots tres. Nosaltres rescatam el tema Abdel Kader , compost per Khaled , però que aquí canten tots tres alhora. Una petita joia per les nostres orelles (si no hi tenim prejudicis)…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.